Cristoiu, scenariu înaintea moțiunii: ''Au vrut să îi ia preșul de sub picioare lui Iohannis. Pierd prezidențialele''

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ion Cristoiu a lansat un scenariu fulminant la Antena 3. Jurnalistul este de părere că dacă Guvernul o să cadă în urma moțiunii de cenzură, Opoziția va pierde alegerile prezidențiale.

Interesant este că rezultatul alegerilor din 26 mai nu au fost supuse niciunei dezbateri independente. Cred că e un moment istoric și foarte ciudat din punct de vedere al Opoziției. Ca imagine, este încă la guvernare, aritmetica este în favoarea PSD, dar prăbușirea din 26 mai, de 23% poate provoca anticipatele. De regulă, asta se întâmplă în astfel de situații. Poți să mai guvernezi, dar trebuie un examen nou. Normal, trebuiau prevăzute condiții în Constituție pentru a provoca anticipatele. Dacă Guvernul, le convoacă.

În consecință, Opoziția și Klaus Iohannis se află sub o presiune uriașă. Ei au schimbat europarlamentarele în parlamentare. Au ieșit și au spus ca oamenii să iasă la vot pentru că votul lor contează pentru că imediat ar pleca Guvernul. Eu cred că oamenii au venit cu această speranță și s-au trezit cu două mari păcăleli. Una este referendumul. După asta li s-a spus că urmează un alt referendum. Ei au fost păcăliți. Au luat în serios că imediat se introduc legile acestea și a doua a fost că imediat cade Guvernul în seara alegerilor. 

'Dacă nu ajung la putere acum, pierd prezidențialele'

Suntem la două-trei săptămâni și iată că Guvernul nu a căzut. În urma doamnei Turcan, au pierdut și la Camera Deputaților. Dacă ei nu ajung la putere acum, pierd prezidențialele. Nu mai iese lumea la vot. 

Oameni care nu au ieșit la vot la parlamentare, au ieșit la europarlamentare. Efortul a fost că ei au fost convinși că dacă ies la vot, votul contează. Cum mai spui la prezidențiale?

Mai adaug un argument foarte important. Cineva, niște forțe au vrut să îi ia preșul de sub picioare lui Iohannis cu două mari momente. Duminică, cu umilitoarea înfrângere a PSD și luni, încarcerarea lui Dragnea. Toată campania PNL, USR și Iohannis a fost așa: Avem un monstru, iar acum nu mai e monstru. Cum mai creezi la prezidențiale emoția?, a explicat jurnalistul Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii Subiectiv, de la Antena 3. 

Vezi și:  Ion Cristoiu: A jucat genial! Poate fi un contra candidat al lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel