CRISTINA POCORA: VICTOR PONTA și PSD își bat joc și de vacanța românilor

Premierul Victor Ponta și PSD sunt acuzați din PNL că își bat joc de vacanța românilor din 2015, după ce dezbaterea în comisii a actului normativ prin care atât angajații din sistemul public, cât și cei din sistemul privat ar urma să primească vouchere de vacanță, a fost amânată, marți, pentru a cincea oară. 

"PSD, la ordinul direct dat de prim-ministrul Victor Ponta, blochează în Parlament legea prin care românii pot beneficia în 2015 de vouchere de vacanță", acuză deputatul PNL Cristina Pocora, vicepreședinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, într-un comunicat de presă.

"Suntem deja aproape în luna mai, debutul oficial al sezonului de vacanță, și legea nici măcar nu a fost discutată în comisii. (...) Greu de crezut că, în aceste condiții, românii vor beneficia de voucherele de vacanță în anul 2015".

Tatiana Niculescu Bran, demisie de la Cotroceni. Victor Ciutacu, reacție

De altfel, în opinia liberalei, strategia actualului guvern este "tergiversarea" adoptării acestui proiect, pentru ca voucherele de vacanță să nu fie acordate în acest an.   

"Ministerul de Finanțe a trimis în Parlament o adresă prin care cere introducerea unui "amendament care să prevadă că în anul 2015 autoritățile și instituțiile publice aplică dispozițiile alin.(5) al art.8 din OUG nr.83/2014". OUG-ul indicat de minister prevede, la alineatul indicat în adresă, următoarele: "În bugetele pe anul 2015 ale instituțiilor şi autorităților publice (...) nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete‐cadou, tichete de vacanță şi vouchere de vacanță personalului din cadrul acestora". "Practic, guvernul ne spune: nu se vor acorda personalului din instituții publice în 2015 aceste vouchere de vacanță. Mai mult, tot amânând, tergiversând adoptarea acestei legi ne trezim că trece vara și nici măcar agenții economici nu vor putea să pună în aplicare această lege. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și PSD blochează și își bat joc de tot ce înseamnă vacanța românilor din acest an", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora, vicepreședinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. Prin această tergiversare, Guvernul condus de Victor Ponta nu vrea decât să mascheze refuzul de a da un impuls turismului românesc, preferând să direcționeze banii spre camarila personală și de partid", a arătat Cristina Pocora.

Traian Băsescu: Între Klaus Iohannis și Victor Ponta e o coabitare nedeclarată. E necinstit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel