Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cristina Chiriac: Cum s-a născut business-ul 'Flori de ie'. Culisele unei afaceri de succes cu mult suflet

Cristina Chiriac, la DCNewsTV
Cristina Chiriac, la DCNewsTV

Cristina Chiriac, președinta CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin), a vorbit la emisiunea 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV, printre altele, și despre business-ul 'Flori de ie'.

Invitată la emisiunea 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, Cristina Chiriac a vorbit despre business-ul 'Flori de ie', prin care a reușit să ducă patrimoniul cultural și ia românească la nivel internațional.

'Portul popular românesc a ajuns, și prin contribuția business-ului pe care îl ai tu, pe cele mai mari scene ale lumii.', i-a spus Claudia Țapardel președintei CONAF.

Cristina Chiriac, președinta CONAF, a mărturisit că 'a fost o întâmplare. Plecarea de la AVAS m-a făcut să-mi dau frâu liber și să-mi propun să trăiesc cu adevărat, să iubesc cu adevărat, să redescopăr oameni, locuri, proiecte în care să mă implic 100%, fără să aștept nimic', menționând că, în opinia ei, 'acesta este cel mai important principiu în viață, dacă vrei să fii fericit. Să iubești, să te implici, fără să aștepți ceva înapoi.'

Cristina Chiriac, despre cum s-a născut 'Flori de ie'

'Flori de ie a fost proiectul care m-a adus la viață. N-am avut niciun fel de așteptări. E ca o poveste pe care tu o înveți la școală, la limba română, când vine cineva și-ți vorbește despre iubirea de neam și de patrie, iar tu îțu spui *Ce o fi însemnând asta?*. Eu uitasem de mine, să mă iubesc, să îi iubesc pe cei din jurul meu. 

Așa s-a născut Flori de ie. Dintr-o poveste de dragoste imensă față de tot ce au însemnat înaintașii mei și poate, ce vor însemna cei pe care eu îi las pe acest pământ. Am călătorit în timp, în spațiu și mi-am dat seama că dacă vreau să reușesc, sigur nu trebuie să încep de aici, pentru că oamenii sunt extrem de pătimași, cred că dețin puterea absolută a adevărului și că, dacă vreau să cuceresc, trebuie să fac asemeni lui Brâncuși. Să mă duc afară, să cuceresc ropote de aplauze și apoi să mă întorc în țară, având deja succesul scenelor internaționale.', a povestit Cristina Chiriac la DCNewsTV.

Președinta CONAF a mai spus că 'am scos din lăzile de zestre, am colecționat... este una dintre cele mai mari colecții din România, peste 1.000 de piese vechi, unele de patrimoniu. Mă uit la ele cu drag, îmi este mult prea dor de ele ca să mă îmbrac cu ele și să le stric. Mă uit ca la obiecte de artă.'

Nouă colecție la 'Flori de ie', după un an pandemic

După un an pandemic, plin de provocări și sacrificii, Cristina Chiriac a reușit să ajungă cu 'Flori de ie' la o nouă colecție prêt-à-porter.

'Practic, am preluat tot ceea ce înseamnă simboluri și tematica de pe cămeșile tradiționale românești și le-am pus într-o colecție de tricotaje, cum este această jachetă pe care o port, cu tăieturi clasice, care simbolizează și redă exact motivele tradiționale de pe iile românești. Această colecție va fi versatilă, pregătim mai multe articole, pentru a arăta lumii întregi frumusețea portului popular.', a încheiat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel