Cristian Tudor Popescu explică de ce a fost înfrântă Simona Halep

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea tenismenei Simona Halep în turneul de la Birmingham.

Birmingham
Birmingham
Simona Halep a fost eliminată de Kristina Mladenovic în sferturile de finală. Cristian Tudor Popescu susține că Simona Halep a ajuns "bună de bătut".

"În primul set, și-a putut face jocul, singurul pe care-l stăpânește, schimburile stânga-dreapta ritmate, stând 2-3m în spatele liniei de fund. În pauză, antrenorul franțuzoaicei a venit și i-a spus lui Mladenovic câteva lucruri simple: bagă primul serviciu în careu, nu mai forța, că Simona oricum nu dă retur decisiv, intră mai mult în teren și vino peste ea, rupe-i ritmul, fie cu bombe, fie cu scurte. Zis și făcut: încă de la prima minge a setului 2, raportul de forțe s-a răsturnat ca într-un joc de copii. Simona a fost pur și simplu incapabilă să reacționeze la schimbarea tactică venită de dincolo de fileu. Rezultatul, o „lăptăreasă": 0-6. În setul 3, Simona a servit mai bine și a reușit să se agațe, dar tot Mladenovic a avut inițiativa, ajungând la 5-3, cu ajutorul a vreo 10 scurte de rever din schimb tare și câștigând cu 7-8 dintre ele. Antrenorul Kristinei, fratele ei, a mai venit de două ori la bancă pentru a-i repeta calm ce-i mai spusese și a o face chiar să râdă relaxată. E bine să-ți spună cineva în care ai încredere să faci ce știi să faci", a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook.

"Nu e o înfrângere oarecare"

Jurnalistul subliniază că "la Simona nu numai că n-a venit nimeni, dar legătura ei cu antrenorul Ioniță a însemnat niște apostrofări către tribună și gesturi cu sensul 'Nu vezi că nu merge?!'".

"Nu e o înfrângere oarecare ce s-a întâmplat azi. Problema e, dacă Simona vrea să vadă, că nu are cum să se mențină la vârf cu singurul stil de joc pe care-l știe, defensivă și alergare, în fața atacantelor de valoare, care fac puncte directe cu dreapta, cu reverul, cu serviciul, cu voleul, cu stopul... Mă tem că încăpățânarea Simonei, bună pe teren, nu îi e de niciun folos în afara lui", a conchis Cristian tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel