Cristian Preda, atac dur împotriva Guvernului în Parlamentul European. Cere suspendarea dreptului de vot

Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului European, activarea articolului 7 al Tratatului UE privind suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza "crizei grave a statului de drept" în România.

"La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi", a afirmat Preda în plenul PE.

Eurodeputatul a spus că, în ianuarie, Guvernul a folosit o ordonanţă de urgenţă, iar acum este utilizată "dictatura majorităţii parlamentare".

El a adăugat că CSM şi peste 4.000 de magistraţi au arătat că modificările "vor distruge autonomia puterii judecătoreşti".

"Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu", a susţinut europarlamentarul român, în Parlamentul European.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel