Cristi Puiu, premiul pentru cel mai bun regizor în secţiunea Encounters a Berlinalei

Regizorul Cristi Puiu
Regizorul Cristi Puiu

Cristi Puiu a primit premiul pentru cel mai bun regizor în secţiunea Encounters a Festivalului de la Berlin 2020, pentru ”Malmkrog”. 

Encounters este o secţiune introdusă de anul acesta la Berlinală. Festivalul de Film de la Berlin se află la cea de-a 70-a ediţie.

„Malmkrog", cel mai recent lungmetraj al regizorului Cristi Puiu, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care a debutat pe 20 februarie şi se va încheia duminică, scrie Mediafax. 

Filmul a fost inclus în secţiunea Encounters a Berlinalei şi a intrat în competiţie cu alte 14 filme din întreaga lume.

Acesta este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu original, o adaptare după „Trois entretiens" de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

Despre Malmkrog, distribuție

„Malmkrog", o „interogare asupra cinematografiei şi memoriei" - aşa cum declară regizorul Cristi Puiu -, este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză - doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

Din distribuţie fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás. „Malmkrog" este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.

Noua secţiune competiţională Encounters se adaugă competiţiei oficiale şi selecţiei Berlinale Shorts încercând „să sprijine noile voci ale cinematografiei şi să ofere mai mult spaţiu diferitelor forme narative şi documentare într-un program oficial". În secţiune sunt acordate premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi premiul special al juriului.

Gala celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin are loc sâmbătă seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel