Urmărește emisiunea live


Cristache (PMP) mută mingea la Iohannis: Cea mai proastă soluţie ar fi un Guvern minoritar al PNL

Klaus Iohannis / presidency.ro
Klaus Iohannis / presidency.ro

Cristache Cătălin (PMP) susține că, în actuala criză politică, președintele Klaus Iohannis trebuie să-şi exercite atribuţiile constituţionale. În opinia acestuia, există două opțiuni. 

„Criza actuală arată ruptura totală dintre decidenţii politici de la vârf (Preşedinte, Guvern, Parlament) şi de problemele cu care se confruntă românii”, și-a început astfel Cristache Cătălin mesajul publicat luni dimineață pe contul de Facebook. 

„Toţi oamenii cu care m-am întâlnit în ultima săptămână m-au întrebat de facturile la curent şi gaze. Nimeni nu murea de grija lui Stelian Ion sau a lui Florin Cîţu. Scandalul politicienilor de la vârful statului pare un exerciţiu de nebunie colectivă pe care doar nişte oameni care au uitat de unde au pornit pot să-l genereze”, în opinia acestuia. 

Două opțiuni

Ulterior, Cristache Cătălin a făcut referire la președintele Klaus Iohannis. „Preşedintele Iohannis trebuie să-şi exercite atribuţiile constituţionale. Articolul 80, alineatul 2 din Constituţie: „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. În acest sens, ar fi necesar ca, în cel mai scurt timp, să cheme la consultări toate partidele parlamentare, să-i asculte şi să dea o direcţie clară pe care merg lucrurile.

Sunt două opţiuni: fie se merge înainte cu actuala coaliţie dacă se clarifică lucrurile, fie se merge la alegeri anticipate. Cea mai proastă soluţie ar fi un Guvern minoritar al PNL care să fie susţinut în Parlament de către PSD. Ne-am întoarce la epoca Tăriceanu (2007 – 2008) când bugetul a fost sifonat şi statul a fost profund şubrezit”, a conchis Cristache Cătălin. 

Amintim că reprezentanții USR PLUS au anunțat, vineri, 3 septembrie, că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament, după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu imediat după ce premierul a încercat să impună pe ordinea de zi a cabinetului programul Anghel Saligny. Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de premier. În final, planul de investiții considerat de Dacian Cioloș și de Dan Barna drept „cel mai mare jaf din banii românilor” a fost aprobat de Guvern, în lipsa miniștrilor USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel