Crimeea. Ancheta în Olanda în privința nerespectării sancțiunilor: au ajutat Rusia

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Ministerul Public olandez a anunţat vineri deschiderea unei anchete privind presupusa implicare a şapte companii în construirea unui pod care leagă Rusia de Peninsula Crimeea, încălcând sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, relatează AFP. 

"Autorităţile vamale efectuează o anchetă, sub conducerea Parchetului, privind presupusa implicare a şapte companii din Olanda în construirea unui pod care leagă Rusia de Crimeea", a anunţat Ministerul Public într-un comunicat. 

Construcţia podului de 19 kilometri lungime pentru a face legătură între Crimeea şi Rusia occidentală prin strâmtoarea Kerci este un proiect colosal şi controversat. Inaugurarea podului este planificată pentru decembrie 2018. 

Rusia a anexat în martie 2014 peninsula ucraineană Crimeea după venirea la putere la Kiev a autorităţilor pro-occidentale şi îndepărtarea fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici. 

Intervenția Curții de Justiție Europene 

Acest pod constituie o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei, potrivit Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care consideră ilegală anexarea Peninsulei Crimeea. Furnizarea de piese sau de servicii este interzisă în baza reglementării sancţiunilor economice impuse Moscovei, a indicat Parchetul olandez. 

"Furnizarea de bunuri sau servicii care încalcă sancţiunile europene aduce atingere legilor internaţionale. Acest lucru este grav, motiv pentru care autorităţile olandeze se opun", a explicat sursa citată. 

Cele şapte companii olandeze implicate în acest caz au furnizat servicii pentru construirea podului, maşini, piese şi instalaţii, precum şi servicii pentru întreţinerea maşinilor deja instalate", a declarat Parchetul. 

Cele şapte companii olandeze şi managerii acestora sunt consideraţi suspecţi în această anchetă judiciară care vizează perioada cuprinsă între noiembrie 2015 şi toamna anului 2017, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel