Urmărește emisiunea live


Crima din Iași, culise din anchetă. Youssef și Ioana au luptat până în ultima clipă pentru viețile lor

foto Ziarul de Iași
foto Ziarul de Iași

O dublă crimă săvârșită în Iași a îngrozit întreaga țară. Doi tineri studenți la medicină au fost uciși. Se pare că s-ar fi încercat, ulterior, și incendierea, pentru ștergerea urmelor. Vinovat se presupune că ar fi un... prieten, dar nu ar fi acționat singur. 

Presa locală scrie că ar fi mai mulți criminali care ar fi intrat în casă pe ușă, după ce ar fi spart un geam termopan din dreptul încuietorii. Principalul suspect ar fi un apropiat al tânărului de origine marocană, și el din același stat de proveniență. Ahmed este bănuit că ar avea legătură cu tragedia, dar este de negăsit. Și el tot student la UMF, a fost arestat în lipsă. Tânărul are și pașaport canadian și se bănuiește că ar fi părăsit deja țara. 

Cei doi tineri îndrăgostiți ar fi fost luați prin surprindere, în timp ce dormeau. Scena crimei este una îngrozitoare, care sugerează că tinerii s-ar fi luptat pentru viețile lor. Sunt urme de sânge în mai multe camere și răni provocate în timp ce încercau să se apere. Tânăra ar fi fost ucisă cu 35 de lovituri de cuțit, iar partenerul ei cu 17 astfel de lovituri. După ce au fost înjunghiați, corpurile lor ar fi fost aduse în aceeași cameră și s-ar fi încercat incendierea lor.

Crima a fost descoperită după ce tânărul n-a mai ajuns vineri la Bruxelles, la familia sa. Văzând că nu mai ajunge și că nu-l poate contacta, familia a alertat poliția. 

ZiaruldeIași.ro scrie detalii exclusive din ancheta uciderii celor doi studenți la Medicină. Corpurile lor ar fi fost găsite vineri dimineață, la ora 02:30. Se pare că nu ar fi un singur criminal, ci mai mulți ucigași care ar fi acționat simultan. Criminalii ar fi intrat în casa celor doi studenți cu 24-36 de ore înainte de a fi efectuată necropsia corpurilor, adică miercuri sau joi. 

Anterior, existau informații că miercuri, cei doi organizaseră o petrecere la ei acasă, așa cum mai obișnuiau. 

I-au omorât în camere diferite, dar i-au mutat în dormitor

Youssef și Ioana ar fi fost îmbrăcați lejer, de casă. Asasinii ar fi intrat în locuința lor pe una dintre cele două uși ale imobilului. Casa în care tinerii locuiau cu chirie avea două uși de acces. De asemenea, din anchetă reiese, conform sursei citate, că tinerii ar fi fugit îngroziți prin casă, fiind numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, cât și pe pereți și obiecte de mobilier. Cei doi tineri ar fi fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului, însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Cel mai probabil, ucigaşii ar fi pus corpurile împreună pentru a le da foc. 

S-ar fi încercat mușamalizarea crimei sub forma unui incendiu

În imobil, ar fi fost găsite un recipient cu un lichid inflamabil și o sticlă de plastic cu un rest de carburant. Interiorul casei ar fi fost grav afectat de focul care ar fi ars mocnit, incendiul stingându-se de la sine. Fumul ar fi afectat toate camerele, iar pe corpurile celor doi s-ar fi depus funingine. 

Având în vedere că s-a dat foc casei, nu corpurilor celor doi, se poate presupune că s-a încercat incendierea imobilului pentru ștergerea urmelor. Astfel, s-ar fi încercat mușamalizarea crimei printr-un incendiu. Dacă ar fi ars casa, prima știre ar fi putut fi că două trupuri au fost găsite carbonizate, în urma stingerii incendiului. 

Părinții tânărului au venit în România

Arma crimei nu a fost găsită. Asasinii ar fi luat și telefoanele mobile ale victimelor.

În zilele de sâmbătă și duminică, poliţiştii au prelevat probe de ADN de la o parte dintre cunoscuţii şi colegii celor doi tineri ucişi. Şi părinţii băiatului au venit din Belgia şi au fost audiaţi, conform sursei citate.

De altfel, Youssef ar fi avut o afacere înfloritoare în Belgia, unde lansase un site de anunțuri, care-i permitea astfel să trăiască așa cum își dorea, la cei doar 25 de ani ai săi. Se pare că pentru vila în care au fost omorâți cei doi plăteau 1000 de euro chirie pe lună. 

Anchetatorii au audiat şi foştii proprietari de imobile la care studenţii au stat în chirie. Cei doi tineri aveau o relație de un an de zile și se mutaseră în casa în care au fost uciși în 1 noiembrie.

Citește și: EXCLUSIV  Cine e principalul suspect în cazul studenților uciși la Iași. Mihai Untaru, despre miza informațiilor puține aruncate în presă / UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel