EXCLUSIV  Crima de la metrou. Camerele de supraveghere. Supraveghetorii, aspectul esențial neglijat de toți: Inadmisibil

Crima de la metrou a îngrozit toată România, dar un aspect esențial nu a fost sesizat de nimeni.   

În primul rând este vorba despre persoanele care trebuiau să fie cu ochii pe camerele de supraveghere și să sesizeze tentativa de crimă care a avut loc la stația Costin Georgian. Astfel ar fi fost economisit timp prețios, necesar pentru prinderea criminalei, dar și pentru alertarea populației. În schimb, tatăl și fata agresată în încercarea eșuată de la Costin Georgian au fost puși să aștepte. Dacă ar fi existat persoane responsabile puse să urmărească mult discutatele camere de supraveghere, tragedia care a avut loc la stația Dristor ar fi putut fi evitată. 

"Problema numărul unu este la metrou. Metroul are pază, sunt oameni plătiți, are poliție. Camerele de supraveghere sunt ale Metrorex, dar problema este că oamenii își beau cafeluța liniștiți, în loc să privească atent la ce se întâmplă pe camere. Cred că sunt mai degrabă camere de înregistrare, decât de supraveghere, pentru că oamenii plătiți să fie atenți nu își fac treaba. Primul incident ar fi trebuit observat pe camere, nu să se ducă fata agresată alături de tatăl său să reclame incidentul. Primii care trebuiau să se sesizeze sunt supraveghetorii de la metrou. Asta este dovada că ei nu s-au uitat. Ai fi văzut că o persoană încearcă să o arunce pe alta în fața vagonului de tren. Acum sigur o să apară scuze de genul că un om trebuie să supravegheze o mulțime de camere și așa mai departe. Cum să nu vezi o tentativă de crimă?" a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Totodată, un aspect inadmisibil este lipsa de comunicare a Metrorexului. Singurul care a apărut cu declarații în presă este mecanicul de la metrou, șocat de cele întâmplate.

"În momentul în care se întâmplă o tragedie directorul acela de la Metrorex, plătit cu bani grei, lasă mecanicul să dea declarații la televizor? Nu se activează un purtător de cuvânt, nu vine chiar el, directorul Metrorex să clarifice problema numărul unu și anume cum se poate salva o persoană dacă alunecă între șine? Mă duc pe peretele opus și dau de electricitate, mă arunc între șine și stau cu capul în jos, cum fac?  Primul impuls este să comandăm, să mai plătim câteva sute de milioane să luăm garduri de protecție. Nu ar fi mai bine ca în primul rând să comunice? Funcția de manager impune acest lucru. Nu a fost un mesaj de condoleanțe, nu a existat nimic din partea companiei. Este inadmisibil să nu apară un reprezentant al companiei și să nu transmită un mesaj," a mai spus Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel