EXCLUSIV  Coarnă - Vîlnei, contradicție pe discuția Dincă-polițist. Av. Bogdan Alexandru: ”N-a fost o întâmplare”. Întrebările la care să răspundă DIICOT

Controversă majoră în jurul discuției dintre Gheorghe Dincă și un polițist. Primul avocat al inculpatului, Bogdan Alexandru, a vorbit, pentru DCNews, despre acea discuție, venind cu clarificări după declarațiile contradictorii reprezentanților polițiștilor. 

Gheorghe Dincă a cerut să vorbească cu un polițist. În urma discuțiilor, el a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza. 

Pe marginea discuției cu polițistul, au fost lansate multe speculații. Prima întrebare a fost ”cine este polițistul?”. Primul răspuns a fost că ar fi un polițist local, din Caracal, pe care inculpatul l-ar fi cunoscut. 

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a infirmat, la Digi24, această posibilitate și a susținut că e vorba despre un anchetator DIICOT Craiova. Vezi AICI

Florin Vîlnei, președintele Federației Naționale a Polițiștilor SED LEX, spune că e un polițist de la serviciul omoruri Capitală. Vezi AICI

Bogdan Alexandru, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a spus, pentru DCNews, că, la momentul respectivei discuții, ”nu se transferase dosarul la DIICOT București, care a luat dosarul miercurea trecută, iar recunoașterea a venit cu trei zile înainte, duminică. Acum, nu știu dacă în anchetă erau implicate și structuri de la DIICOT Central, dar dosarul era instrumentat de structura din Craiova. Eu am auzit că ar fi venit de la București un procuror.” 

Cum a ajuns Dincă să ceară polițistul ce l-a convins să recunoască crimele


”Nu am remarcat ca acest domn polițist să fi fost din structurile de la Dolj.” a mai precizat avocatul. Întrebat dacă Gheorghe Dincă a ales un polițist la întâmplare, avocatul a răspuns: ”Nici vorbă, n-a fost o întâmplare, au purtat o discuție înainte și probabil s-a intensificat și a doua zi, în cursul percheziției, nu a fost o întâmplare, poate că prima dată dânsul a fost impresionat de acest domn polițist din moment ce mi-a cerut să ia legătura cu dânsul și să i-l aduc acolo. Am luat legătura cu anchetatorii, au vorbit să-l trimită pe dl polițist și a vorbit cu dânsul acolo”.

Întrebările la care trebuie să răspundă DIICOT 

DCNews a trimis o solicitare către DIICOT în 5 august, la care încă nu a răspuns, însă, facem și publice întrebările la care trebuie să răspundă DIICOT pentru a se înlătura suspiciunile și speculațiile privind convorbirea de circa o oră a inculpatului din Caracal cu un polițist care era sau nu era în cadrul anchetei: 

Cine a autorizat discuția?

S-a făcut un proces verbal de autorizare?

S-a făcut un raport al poliției?

A fost înregistrată convorbirea?


Întrebările vin pentru că aceștia ar fi fost pașii legali, iar răspunsul DIICOT, când îl vom primi, îl vom publica, pentru a înlătura, așa cum am scris, speculațiile. 

Vezi și: EXCLUSIV Dincă, discuție între patru ochi cu un polițist din Caracal, în timpul anchetei. Lucian Bolcaș: Care e adevărata problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel