EXCLUSIV  Crimă Baia Mare. Complicele, același ca în cazul "Ionuț". A IGNORAT totul

cadavru lac
cadavru lac

Crima de la Baia-Mare, acolo unde o fetiță de cinci ani a fost violată și ucisă a șocat România. Jurnalistul Val Vâlcu a spus și cine este complicele acestei fapte inimaginabile.  

"Complicele la crimă este cel care nu are grijă de clădirile acelea abandonate, la fel cum s-a întâmplat și în cazul 'Ionuț', acolo unde se adunaseră câinii vagabonzi. Același lucru este valabil și în cazul de la Baia Mare: cine este administratorul clădirii și de ce nu este păzită, împrejmuită sau dărâmată? Ar trebui să fie spațiu comercial, spațiu industrial sau loc de joacă. În cazul în care era un teren viran, nu avea unde să ascundă fetița. De asemenea, șantierele trebuie păzite, pentru că organizarea șantierelor se plătește, inclusiv cu bani publici, atunci când este un contract cu statul," a spus Val Vâlcu.

Episodul "gard pentru romi". De ce nu s-a împrejmuit combinatul abandonat? 

Jurnalistul reamintește și de gardul pe care primarul Cherecheș l-a ridicat în Baia Mare pentru a-i separa pe romi de restul băimărenilor. El se întreabă de ce nu s-a făcut un gard în jurul combinatelor abandonate, acolo unde se adăpostesc diverși indivizi dubioși. 

"În Baia Mare, primarul se apucase să facă un gard pentru a-i izola pe romi de restul populației. Era o chestiune de neconceput, care aducea aminte de Holocaust și mai era și ineficientă. Primarul Cherecheș, dacă tot dorea să facă un gard, de ce nu l-a făcut în jurul acestui combinat? De ce nu i-a amendat primăria pe cei care nu pun garduri în astfel de locuri? Acesta este eșecul politicilor populiste care promit să ridice garduri unde nu trebuie, dar zonele care chiar trebuie protejate, foste zone industriale, nu sunt luate în calcul. Dacă acea clădire are un proprietar, trebuie să fie tras la răspundere. Dacă nu există un proprietar ar trebui să fie făcute un parc. În jurul acestui spațiu industrial primarul Cherecheș de ce nu s-a gândit sa facă un gard? Pentru că nu-i aducea voturi?" se întreabă jurnalistul Val Vâlcu.

Părerea specialistului 

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a vorbit pentru DCNews despre oribila crimă de la Baia-Mare. 

"Avem foarte puține date la dispoziție și momentan este foarte greu de emis o ipoteză. Cazul în sine este o excepție. Cel puțin pe datele pe care le avem până acum, nu reiese  nimic din ceea ce ar putea constitui niște capete de dovezi. Cu vreo cinci ani în urmă s-a mai întâmplat o nenorocire, cu actrița aceea violată, care tot așa, era un element de excepție în care s-au găsit foarte puține probe. Nu avem suport pentru emiterea unor ipoteze de lucru. Cine a făcut acest lucru este un om cu profunde tulburări psiho-somatice," a spus Mihai Untaru. 

Reamintim că ieri noapte o fată de doar cinci ani a fost găsită decedată în interiorul unui combinat abandonat din Baia Mare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel