Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cresc prețurile la apartamente. Economistul Adrian Câciu, cele mai importante sfaturi pentru români

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Analistul Adrian Câciu a vorbit despre evoluția pieței imobiliare din țara noastră.

Economistul a analizat cum va evolua prețul locuințelor din țara noastră, într-un interviu EXCLUSIV acordat DC NEWS. Câciu a explicat că piața imobiliară cu siguranță va scădea la un moment dat în următorii ani, fiindcă România se află într-o nouă bulă cu prețuri supraevaluate.

Situația este volatilă

„Din păcate, cresc prețurile la apartamente pentru că, iată, cresc prețurile materialelor de construcție. Este o situație destul de volatilă. Eu o să-mi mențin opinia că cei care vor să-și cumpere o casă să nu o ia pe credit.

Situația este atât de volatilă încât poți să cumperi astăzi cu un preț, de 100.000 – 120.000 de euro, și apoi valoarea să scadă”, a transmis analistul financiar pentru DC NEWS. „Noi asistăm la o nouă bulă imobiliară în România și este posibil ca peste doi - trei ani să avem o cădere. Aici sunt un pic reținut... nu i-aș îndemna pe români să facă credite pentru case în acest moment”, a mai spus Adrian Câciu.

VEZI ȘI: Adrian Câciu: România a cerut greșit banii pe împrumuturi în PNRR. Ghinea nu a înţeles!

Cei care au posibilitatea ar putea să profite la maxim de bula imobiliară

După această creștere foarte mare a prețurilor, unii români care au cumpărat locuințe în urmă cu câțiva ani mult mai ieftin ar putea profita de situație. Economistul Câciu îi asigură astfel pe cumpărătorii din urmă cu ceva timp că va exista o scădere bruscă a valorii locuințelor. Aprecierea proprietăților lor poate fi fructificată la maxim dacă asigură de acum costul de înlocuire, fiindcă după spargerea bulei imobiliare nu vor mai putea profita de valoarea crescută a activelor lor.

„Dacă pot să facă acest lucru și să obțină astfel o proprietate mai mare, evident că ar face foarte bine. Fiecare ar trebui să-și asigure costul de înlocuire”, a mai spus Adrian Câciu despre acest subiect. În final, economistul spune că piața imobiliară și zona bancară vor fi nesigure în următorii 5-10 ani.

VEZI ȘI: DEZASTRU la EURO 2020! Câciu: Bucureștiul arată ca după război. Am lăsat totul de izbeliște!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel