Crenguța Leaua, numită vicepreședinte la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris

Avocatul român Crenguţa Leaua a fost numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, urmând să preia funcţia la data de 1 iulie.

Curtea este condusă de un preşedinte, secondat de 17 vicepreşedinţi, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituţiei a fost desemnat francezul Alexis Mourre.

"Este pentru prima dată când în lista vicepreşedinţilor Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris se regăseşte un jurist dintr-o ţară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curţii, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă şi semnificativă în activitatea acestei instituţii arbitrale", a declarat Crengușa Leaua, într-un comunicat.

Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituţie arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris şi birouri teritoriale în New York şi Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat. Un număr semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juriştilor români, scrie Mediafax.

Vezi și: Traian Băsescu: Judecătorii CCR nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi opinii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel