Crăciun. Ghid nazist: Iisus şi Fecioara Maria prezentați într-o publicație din anii '30 - VIDEO

Arhivele orașului Dresda, care aproape a fost șters de bombardamentele aliaților la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, au scos la iveală un ghid nazist care descria felul în care trebuia sărbătorit Crăciunul.

Potrivit ghidului nazist, Fecioara Maria apărea ca o femeie germană, iar arhanghelul Gabriel era reprezentant ca o zeiţă ariană, a fost descoperit în Arhivele oraşului Dresda, informează dailymail.co.uk.

Pe lângă instrucţiuni precise referitoare la modul în care trebuia decorat bradul de Crăciun, acel ghid recomanda credincioşilor germani din perioada nazistă să renunţe la colindele tradiţionale în favoarea unor cântece "germanice" care preaslăveau maternitatea, recoltele şi natura.

Citește și: Teoria conspirațiilor. De ce visa Hitler la Polul Sud?

Ghidul de instrucţiuni, redactat pe 20 de pagini, se adresa membrilor Partidului Nazist german şi a fost tipărit în noiembrie 1937 de Heimatwerk, o organizaţie saxonă din acel partid.

Heimatwerk fusese înfiinţată în 1936 şi se considera un "promotor al culturii saxono-germanice" şi "un exemplu de germanitate".

Ghidul nu a fost niciodată conceput pentru a fi comercializat, ci pentru a fi distribuit membrilor de partid şi funcţionarilor, cu scopul de a convinge populaţia să adopte un nou stil de viaţă şi un nou set de concepţii generale.

Ghidul nazist începea prin a spune cititorilor săi că "nicio sărbătoare nu este mai germană decât Crăciunul" şi oferea apoi instrucţiuni în privinţa decoraţiunilor care trebuiau să fie plasate în bradul de Crăciun. Svastica era "recomandată cu tărie" pentru a înlocui îngerii şi stelele din vârful bradului.

Citește și: Postul Crăciunului: Ce înseamnă și care este semnificația Postului Crăciunului

Întrucât doctrina nazistă privea religia organizată ca pe un competitor - şi, ca urmare, ca pe un inamic - al mişcării, discipolilor săi li se spunea că această sărbătoare de sfârşit de an nu era creştină.

În acest fel, Partidul Nazist încerca să îşi însuşească Crăciunul, transformându-l într-o formă păgână de veneraţie, în care miturile şi legendele germanice deveneau elementele centrale ale sărbătorii.

"Fecioara Maria este mama tuturor germanilor", se afirmă în acel ghid, care nu îl mai plasa pe pruncul Iisus în iesle, ci într-un leagăn, de unde veghea asupra "reînnoirii constante a poporului german".

În acelaşi ghid, descoperit în arhivele Institutului Saxon de Istorie şi Folclor din Dresda, nu cei trei magi erau aceia care se îndreptau spre pruncul Iisus, ci "muncitorii şi ţăranii germani".

În ziua care precede Crăciunul, alaiul Naşterii Domnului ar fi trebuit să fie înlocuit în şcoli şi grădiniţe cu "spectacole inspirate din basme, care să pună o pecete germană asupra poveştii despre naşterea lui Hristos".

De asemenea, Hitler, considerat un veritabil "Mesia" de către mulţi germani, ar fi trebuit să devină, cu ajutorul acestui ghid, noul Dumnezeu al poporului german. Ghidul îi dedica liderului nazist şi o rugăciune, pe care ar fi trebuit să o rostească toţi germanii seara, înainte de a merge la culcare.

Bombardarea Dresdei, un act necugetat din Al Doilea Război Mondial

Bombardarea unuia dintre cele mai frumoase centre culturale ale Europei a fost un moment trist în istoria omenirii. Marea Britanie și Statele Unite au declanșat un bombardament nimicitor în noaptea din 13-14 februarie 1945, continuând acțiunea timp de trei zile.

În patru raiduri, 1300 de bombardiere au aruncat nu mai putin de 3900 de tone de explozibil asupra clădirilor baroce din Dresda. Rezultatul a fost "pe masura" bombardamentelor - a fost distrus absolut tot, pe o raza de 39 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel