Cozi benzină. Ciucă: Au început investigațiile. Curg sancțiunile cele mai severe

Nicolae Ciucă a vorbit despre creșterea prețurilor la carburanți.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre scumpirea prețului la carburanți:

„Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România este o țară sigură în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare economică reală. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România.

Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată ferm și aspru pedepsite prin intervenția Statului Români“, a precizat Nicolae Ciucă.

Atenție la fake news-ul cu pungile pline cu benzină din portbagaj. Originea imaginii care i-a păcălit pe români

Seara trecută s-au format cozi interminabile la majoritatea benzinăriilor din țară, după ce o companie a mărit prețul la combustibil, la unele stații, până la 11 lei pe litru. Imaginea respectivă a stârnit panică printre români, iar aceștia au luat cu asalt benzinăriile pentru a face plinul la autoturisme. Deși au existat cazuri de români care au mers cu bidoane, canistre ori alte recipiente de mare capacitate pentru a le umple cu combustibil, în mediul online a început să circule și o imagine cu pungi pline cu combustibil în portbagajul unei mașini.

Totuși, imaginea respectivă este un fake news și acest lucru este demonstrat de un articol publicat de NBC-2 anul trecut.

Aceeași imagine a circulat și în Statele Unite ale Americii, anul trecut, când Conducta Colonial, care este responsabilă pentru 45% din aprovizionarea cu combustibil a coastei de est, a fost atacată cibernetic de un grup criminal rus numit DarkSide, potrivit Biroului Federal de Investigații. Atunci, unii americani s-au panicat și au mers să facă plinul, stimulați fiind și de această imagine care a fost distribuită masiv în mediul online.

Fotografia a fost repostată de peste 13.000 de ori și a fost apreciată de peste 140.000 de ori anul trecut, dar cea mai veche postare a imaginii este de fapt din 2019, într-o publicație mexicană numită Quintana Roo Hoy (vezi imaginea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel