Cotidianul american New York Times renunță la caricaturile politice

Eduard Pascu / 11 iun 2019 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
Această caricatură a fost considerată ca fiind un desen antisemit
Descriere foto: Această caricatură a fost considerată ca fiind un desen antisemit

Cotidianul american New York Times a anunţat luni că nu va mai publica caricaturi politice în ediţia sa internaţională, la o lună după o polemică privind un desen considerat antisemit, relatează marţi AFP.

Ziarul a declarat că se gândise de un an la "alinierea" ediţiei sale internaţionale la cea publicată în Statele Unite, care nu mai include caricaturi politice de mulţi ani, şi intenţionează să pună în aplicare această decizie de la 1 iulie.

Publicarea, la sfârşitul lunii aprilie, în ediţia internaţională a unei caricaturi reprezentându-i pe premierul israelian Beinjamin Netanyahu şi pe preşedintele american Donald Trump, a provocat un val de proteste în rândul comunităţii evreieşti şi nu numai.

Desenul îl prezintă pe Netanyahu drept un câine-ghid cu o zgardă cu steaua lui David, care ghidează un Trump orb ce poartă o kippa.

Cotidianul american şi-a prezentat scuze şi a decis să ia măsuri, însă polemica a continuat.

Directorul publicaţiei, A.G. Sulzberger, a decis să lanseze o procedură disciplinară împotriva editorului care a ales desenul caricaturistului Antonio Moreira Antunes.

De asemenea, el a decis să nu mai folosească caricaturi propuse de societatea de unde a provenit caricatura controversată.

Pentru Patrick Chappatte, unul dintre caricaturiştii vedetă ai New York Times, decizia anunţată luni este direct legată de acest caz. Cel care a colaborat cu cotidianul timp de peste 20 de ani şi-a exprimat regretul că "toţi aceşti ani de muncă sunt afectaţi din cauza unui singur desen - care nu era al meu - şi care nu ar fi trebuit să fie publicat niciodată în cel mai bun ziar din lume", a mai spus el.

Vezi și: Epidemie de rujeolă în Congo. Autoritățile sunt în alertă


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27