Epidemie de rujeolă în Congo. Autoritățile sunt în alertă

Autorităţile din Republica Democrată Congo au declarat epidemie de rujeolă după o creştere dramatică a numărului de cazuri în 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a informat luni Ministerul Sănătăţii, citat de dpa.

De la începutul acestui an fost raportate circa 87.000 de cazuri suspecte, cu o rată a mortalităţii de 1,8%, a indicat ministerul, precizând că în total, 677 de cazuri au fost confirmate în 23 de provincii.

Potrivit autorităţilor, este vorba de o creştere de 700% faţă de aceeaşi perioadă în 2018. Pe tot parcursul anului trecut, ţara a raportat 65.098 de cazuri suspecte de rujeolă, dintre care 961 au fost confirmate.

În 2001, Congo a lansat o campanie pentru intensificarea vaccinărilor împotriva rujeolei şi reducerea ratei mortalităţii.

Cu toate acestea, ministerul a menţionat că, în multe provincii, serviciile de imunizare nu au putut fi accesate din cauza climatului de insecuritate, problemelor de natură geografică, migraţiei frecvente şi grupurilor care se opun vaccinării.

Ţara şi-a intensificat eforturile împotriva rujeolei la începutul acestui an, vaccinând peste două milioane de copii în aprilie. Autorităţile plănuiesc să efectueze un al doilea val de circa 1,5 milioane de vaccinări suplimentare în zilele următoare, a indicat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Vezi și: Noi cazuri de rujeolă. Autoritățile monitorizează atent situația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel