Costel Fotea: Noi investiții în sănătatea gălățenilor

Costel Fotea
Costel Fotea

La nivelul Consiliului Județean Galați au fost semnate două contracte de finanțare cu fonduri europene pentru Ambulatoriile  de Specialitate de la Spitalul Județean și Spitalul Târgu Bujor, a anunțat Costel Fotea.

Cele mai mari investiții vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Județean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul ușilor și a geamurilor, la reabilitarea instalației electrice și montarea unor sisteme de tratare a aerului.

Mai mult, vom crea spații medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor și pentru investigații endoscopice.

De asemenea, vor fi achiziționate sute de echipamente medicale și piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operație, de sisteme performante pentru investigații endoscopice, unituri dentare și ORL, echipamente de dezinfecție, aparate pentru tratarea varicelor sau sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum și de canapele noi pentru consultații, containere pentru sterilizarea truselor individuale sau dulapuri pentru depozitarea instrumentarului medical.

Vezi și: Campanie de donare de sânge în Matca, Galați

De asemenea, au fost obținute fonduri și pentru dotarea cabinetului ORL din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, avem deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care vor fi achiziționate 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului.

Valoarea celor două investiții este de aproape 16 milioane de lei, precizează Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel