Campanie de donare de sânge în Matca, Galați

Matca se află în imediata apropiere a municipiului Tecuci, dar şi a unor mari comunităţi din centrul judeţului
Matca se află în imediata apropiere a municipiului Tecuci, dar şi a unor mari comunităţi din centrul judeţului

Vineri, 17 martie, între orele 08.00 -15.00, la sediul Primăriei Matca, va avea loc un un eveniment de donare de sânge, anunță Costel Fptea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"Timp de 7 ore, într-un spaţiu special amenajat din interiorul primăriei, se va desfăşura campania națională "Avem același sânge", inițiată de postul de televiziune Digi 24, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", Consiliul Județean Galați, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină și Primăria Matca.

Ne-am alăturat fără ezitare acestei campanii naţionale de donare de sânge, care are rolul de a trage un puternic semnal de alarmă asupra importanţei donării de sânge, precum şi asupra numărului mic de români care donează, România fiind pe ultimele locuri în Uniunea Europeană.

A fost desemnată localitatea Matca pentru acest important eveniment, tocmai pentru că cei din municipiul Galaţi sau din localitățile limitrofe au Centrul de Transfuzie Sanguină destul de aproape, spre deosebire de multe alte localităţi din judeţ, care se află la zeci de kilometri depărtare.

De asemenea, localitatea Matca se află în imediata apropiere a municipiului Tecuci, dar şi a unor mari comunităţi din centrul judeţului. Orice gălăţean care se alătură acestei campanii înseamnă şi mai multă speranță pentru salvarea unor vieți, şi mai multă speranță pentru pacienţii care au nevoie de sânge pentru a se trata sau pentru a supravieţui.

Pe 17 martie, venim cu acest mesaj la Matca și am mare încredere că din ce în ce mai mulți gălățeni vor dona sânge.

De aceea, și noi, cei de la Consiliului Județean, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină, organizăm în județ, de mai bine de un an, caravane mobile de donare de sânge. Donarea de sânge nu implică riscuri şi este o procedură simplă şi nedureroasă.

Așadar, pe 17 martie voi fi la Matca șii voi dona sânge", a ținut să precizeze Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel