Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată - Video în articol

Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată / Foto: Captură video NASA
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată / Foto: Captură video NASA

Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată de către membrii echipajului Expediției 69.

Soyuz MS-23, cu membrii echipajului Expediției 69, Frank Rubio de la NASA și cosmonauții de la Roscosmos, Sergey Prokopyev și Dmitri Petelin la bord, s-a andocat cu succes la modulul Prichal de pe partea orientată spre Pământ a Stației Spațiale Internaționale pe 6 aprilie 2023, scrie scitechdaily.com.

VEZI ȘI: Vehiculul Soiuz MS-22 a revenit pe Pământ, fără echipaj uman

Vehiculul Soyuz MS-23, al Roscosmos, s-a dezamorsat de la modulul Poisk de pe Stația Spațială Internațională și s-a mutat pentru o andocare la modulul Prichal pe 6 aprilie. La bordul navei spațiale Soyuz pentru zborul scurt se aflau astronautul NASA Frank Rubio și cosmonauții Roscosmos Dimitri Petelin și comandantul Soyuz Sergey Prokopiev.

De ce a fost relocată nava Soyuz MS-23

Relocarea a fost efectuată după ce MS-23 a fost lansat fără echipaj pe 24 februarie pentru a înlocui nava spațială Soyuz MS-22, deteriorată de un meteorit, care s-a întors pe Pământ pe 28 martie.

Aceasta a fost cea de-a 26-a mutare a unei nave spațiale din istoria Stației Spațiale Internaționale. Mișcarea face loc pentru sosirea navei spațiale de marfă a Roscosmos, Progress 84, care va veni fără echipaj la sfârșitul acestui an și eliberează ecluza Poisk pentru viitoarele plimbări spațiale ale Roscosmos din aprilie și mai.

VEZI ȘI: Cosmonauți blocați în spațiu, după ce capsula în care se aflau a fost lovită de un meteorit

Rubio, Prokopyev și Petelin sunt programați să se întoarcă pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-23 pe 27 septembrie. Se întâmplă după ce au rămas blocați în spațiu pentru că nava spațială Soyuz MS-22 a fost lovită de un meteorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel