Cosma-Negulescu, înregistrări DNA. Victor Alistar, CSM: Este foarte greu să acoperi. Există urmele

Victor Alistar
Victor Alistar

Victor Alistar, membru CSM, a vorbit despre înregistrările din DNA Ploiești și reacțiile ulterioare. 

”Aș împărți în două aceste reacții. Au fost reacții potrivite, primite bine și de sistem și de opinia publică, cum ar fi reacția președintei CSM, Simona Marcu. În a doua reacție, de miercuri, a solicitat autorităților judiciare să facă demersuri rapide de clarificare, de identificare a elementelor care s-au prezentat și, de asemenea, de validare sau invalidare, dar, oricum, un răspuns și o anchetă rapidă, nu care să dureze foarte mult timp. A doua reacție pozitivă este a Inspecției Judiciare care s-a autosesizat a doua zi dimineață. Înregistrările vor fi verificate de IJ, în măsura în care vor fi puse la dispoziție. 

Poziții nepotrivite

Alte reacții care mi s-au părut complet nepotrivite au fost dinspre Ministerul Public care nu a scos aproape nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă, având în vedere că la modificarea codurilor s-au introdus și niște ipoteze de fapte cu privire la înfăptuirea justiției. O altă reacție a fost chiar a procurorul-șef de la Parchetul Național Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești, care a admis în conferință de presă că ceea ce a trimis la instanță este neconform cu realitatea, că realitatea era alta, a admis că a dezinformat instanța cu scopul de a obține o hotărârea judiciară, ori asta e în afara oricărui dubiu, n-avem nevoie de expertiză să vedem dacă e lucrată banda, domnia sa a spus-o în conferință publică, cu foarte mulți jurnaliști, aia nu se mai poate fabrica.” a afirmat Victor Alistar, membru CSM, la Antena 3. 

[citeste si]

El a afirmat că Inspecția Judiciară s-a deplasat la Ploiești, pentru că ”probele trebuie conservate”. ”Am solicitat o manieră de abordare care să garanteze că toate datele mai sunt de găsit. Este foarte greu să acoperi dacă s-a întâmplat ceva în neregulă, există urmele” a mai afirmat Victor Alistar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel