Cosette Chichirău nu mai candidează pentru șefia USR-PLUS Iași. Deputata își dorește o funcție în conducerea centrală a partidului

Cosette Chichirău nu mai candidează pentru șefia USR-PLUS Iași. Deputata își dorește o funcție în conducerea centrală a partidului 
 /  Sursa foto: Facebook Cosette Chichirău
Cosette Chichirău nu mai candidează pentru șefia USR-PLUS Iași. Deputata își dorește o funcție în conducerea centrală a partidului / Sursa foto: Facebook Cosette Chichirău

Cosette Chichirău, deputat în Parlamentul României, nu va mai candida pentru șefia filialei USR-PLUS din Iași.

Filiala ieşeană a USR-PLUS a intrat în febra alegerilor interne şi deja a fost înregistrată o primă surpriză. Actuala şefă a organizaţiei judeţene, deputatul Cosette Chichirău, a declarat că nu va mai candida pentru încă un mandat. Ea a precizat că vrea să se concentreze pe partea de lobby pentru proiectele Iaşului la Bucureşti. În schimb, surse din filială au explicat că aceasta nu ar avea susţinerea necesară pentru a fi confirmată în funcţie.

Sursele „Ziarului de Iaşi“ spun că favorit în a prelua conducerea organizaţiei judeţene este subprefectul Ştefan Tănase, un apropiat al deputatului. „E o variantă“, a admis Chichirău. „Iau în calcul o eventuală candidatură“, a spus, la rândul lui, Tănase, într-un mesaj scris, el evitând un interviu telefonic pe această temă.

Nu este clar în acest moment dacă Tănase va avea un contracandidat, dar, dacă îl va avea, competitorul ar putea veni, eventual, din „aripa PLUS“ a partidului. Alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene vor avea loc pe 27 iunie.

Alegeri municipiale la Iași

În următoarele săptămâni, la nivelul USR-PLUS Iaşi vor avea loc alegeri în 70 de filiale din judeţ. Printre acestea, şi organizaţia municipală Iaşi. Favorit este actualul şef (deputatul Filip Havârneanu, un apropiat al lui Chichirău), dar acesta ar urma să aibă un contracandidat din „aripa PLUS“: Alex Vartic. Potrivit surselor ZDI, Vartic este finul deputatului Monica Berescu (actual co-preşedinte al filialei din partea PLUS). „Bătălia“ pentru organizaţia municipală (11-14 iunie) este importantă: va crea trendul pentru alegerile de la judeţ.

Pentru 27 iunie, deocamdată, la judeţ se prefigurează doar candidatura lui Ştefan Tănase. „Deocamda­tă, nu am luat o decizie în acest sens, însă iau în calcul o eventuală candidatură la preşedinţia filialei judeţene USR-PLUS“, a declarat Tănase.

Actualul şef al filialei, deputatul Chichirău, a precizat ieri că Tănase „este o variantă“. „Eu nu voi candida. E un mandat de 2 ani, aceasta este recomandarea biroului permanent naţional. Va fi un mandat administrativ, axat pe construcţia filialelor, în contextul procesului de fuziune. Eu am să mă concentrez pe partea de lobby, la Bucureşti“, a spus Cosette Chichirău.

Deputata vrea să candideze pentru conducerea partidului

Întrebată dacă va candida la Congresul naţional al USR-PLUS din toamnă, Chichirău a precizat că are în plan o astfel de intenţie, respectiv o candidatură pentru o funcţie în biroul naţional de conducere.

Cosette Chichirău a mai invocat şi un alt motiv pentru nedepunerea candidaturii: mandatul unui preşedinte de organizaţie este limitat la un anumit număr de ani prin statut, iar continuarea la momentul actual în fruntea filialei ar reduce din şansele deputatului de a conduce organizaţia în viitor. În mediul publlic, sunt bine cunoscute intenţiile acesteia de a candida încă o dată pentru funcţia de primar la Iaşi în 2024, iar deţinerea şefiei filialei la acel moment i-ar putea asigura nominalizarea din partea partidului, notează Ziarul de Iași.

VEZI ȘI   -  Mai rar așa ceva! Cum a fost surprinsă Cosette Chichirău în Parlament / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel