Predoiu cere demisia președinților CAB și ai Tribunalului București

veronica cirstoiu
veronica cirstoiu

De la începutul anului, vârful Justiției din București a cunoscut două mari cazuri de corupție: cel al judecătoarelor Antonela Costache și Viorica Dinu, de la Tribunalul București, și cel al judecătoarei Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București. Ambele cazuri funcționau ca o rețea mafiotă, iar cuantumul sumelor pentru care se dădeau verdicte favorabile ajunge chiar și la un milion de euro, în ceea ce o privește pe judecătoarea Cîrstoiu.

[caption id="attachment_353415" align="alignleft" width="310"] - Veronica Cîrstoiu[/caption]

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, e de părere că șefii celor două instanțe din Capitală ar trebui să renunțe la funcții, pentru că nu au depistat sau nu au vrut să depisteze corupția din propriile ”curți”.

”Președintele Curții de Apel București și cel al Tribunalului București ar trebui să-și dea demisia, pentru că nu au depistat sau, mai rău, s-au făcut că nu văd corupția din propriile instanțe. DNA și Consiliul Superior al Magistraturii să meargă până la capăt, să curețe tot sistemul, măcar că înlocuim 50 la sută din magistrați. În Polonia i-au înlocuit pe toți odată, acum câțiva ani!”, a declarat Predoiu, vineri, pentru Evz.

Președintele Tribunalului București este judecătoarea Laura Andrei. Curtea de Apel București este condusă de judecătoarea Lia Savonea.

Judecătoarele Antonela Costache și Viorica Dinu au fost trimise în judecată, pe 8 iulie, de DNA, pentru trafic de influență și luare de mită. Procurorii le acuză că în timpul anului 2011 au constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară și informatice, urmărindu-se obținerea de beneficii materiale. La rețea au aderat avocatul Daniel Petre, Angela Cîrlan și grefierul Sorin Vasilescu. Acesta din urmă măsluia sistemul de repartizare a dosarelor, spun procurorii, pentru ca pe masa celor două judecătoare să ajungă spețele ”potrivite”.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la CAB, este cercetată pentru corupţie, după ce ar fi primit șpagă în cuantum de un milion de euro. Fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către mama sa, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel