Coronavirus. Prima victimă din afara Chinei, confirmată în Filipine

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus care a provocat deja peste 300 de morţi şi s-a răspândit în numeroase ţări străine, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Victima este un chinez originar din oraşul Wuhan, unde a apărut acest virus, şi ar fi fost infectat înainte de venirea în Filipine. 'Este vorba despre primul deces semnalat în afara Chinei', a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS în Filipine.

"Totuşi, trebuie să ţinem minte că nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii", a subliniat Rabindra Abeyasinghe, conform Agerpres. 

Primul caz din Filipine

Bărbatul, de 44 de ani, decedat într-un spital din Manila, a venit în Filipine în compania unei chinezoaice care a fost depistată şi ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sănătăţii, Francisco Duque. Această femeie, în vârstă de 38 de ani, în prezent în curs de restabilire într-un spital din capitală, este primul caz de coronavirus înregistrat în Filipine.

"La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă", a declarat Duque în cadrul unei conferinţe de presă. 'În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel