Corina Crețu: România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene. Neimplementarea proiectelor afectează grav sănătatea românilor

Sursă foto: Facebook Corina Crețu
Sursă foto: Facebook Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu atrage atenția asupra problemelor pe care le-ar putea avea România din cauza neîndeplinirii obligațiilor privind gestionarea deșeurilor.

Corina Crețu, europarlamentar român, atrage atenția asupra faptului că România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene. Potrivit acesteia, țara naostră nu și-a îndeplinit sarcinile privitoare la gestionarea deșeurilor: 

România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind gestionarea deșeurilor. Atenționările venite de la Bruxelles de ani de zile au fost trecute cu vederea la București / https://bit.ly/3saaYWd

În luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a solicitat autorităților române să transpună integral în legislația națională noile norme ale UE privind depozitele de deșeuri, cele privind gestionarea deșeurilor și cele privind prevenirea deșeurilor de ambalaje - ceea ce nu s-a întâmplat.

Din păcate, aceasta nu este o situație nouă. În calitate de Comisar European, eu am atenționat asupra acestui aspect încă din 2016, când am solicitat autorităţilor de la București să accelereze reformele din domeniul managementului deşeurilor, al apei şi prevenirea riscurilor. / https://bit.ly/3iCFV2d“, menționeazăă europarlamentarul.

România a avut bani la dispoziție

„România a avut la dispoziție nu mai puțin de 425 milioane EUR pentru proiecte privind protecția mediului, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu o asemenea sumă, rezultatele trebuiau să fie vizibile până în acest moment.

Și mai grav este faptul că neimplementarea unor astfel de proiecte afectează grav sănătatea românilor. Potrivit unor statistici ale Agenției Europene de Mediu, peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării (iar din aceștia peste jumătate sunt din București).

Așadar, sper să existe măsuri concrete cât de curând. Ar fi nu doar înspre binele României în raport cu respectarea legislației europene, dar ar fi în primul rând foarte bine pentru români, a căror sănătate ar fi mai protejată.

Numai bine tuturor, o zi frumoasă!“, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Declinul infrastructurii. Corina Crețu: Guvernul României nu a accesat decât jumătate din totalul fondurilor alocate

Europarlamentarul Corina Crețu scoate la iveală faptul că Guvernul român a accesat doar ”jumătate din totalul fondurilor alocate, cu mult sub media europeană”, la împlinirea a șase ani de la semnarea POIM.

”Se împlinesc șase ani de la momentul semnării Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, pe care l-am lansat în 2015 alături de fostul Premier Victor Ponta. Prin intermediul POIM, România avea la dispoziție in jur de 10 miliarde EUR din partea Uniunii Europene pentru finanțarea principalelor priorități de dezvoltare în sectorul de transport.

POIM a fost însoțit de realizarea Master Planului de Transport, document care definește nevoile specifice ale României, pe care le puteți vizualiza în harta de mai jos.

Încă de la semnarea acestui document primordial, mi-am exprimat convingerea fermă că fără o infrastructură modernă, România nu se va putea dezvolta și nu va putea deveni ceea ce ne dorim cu toții - o țară în care oamenii sa aibă o viața mai bună, economia locală și cea națională să prospere, iar tinerii să-și dorească să rămână, să studieze, să lucreze și să-și întemeieze o familie. Și în calitate de Membru al Parlamentului European, rămân o susținătoare a investițiilor în autostrăzi, căi ferate și aeroporturi, care să conecteze localitățile României între ele, dar și țara noastră la Uniunea Europeană (...)” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel