Corina Crețu, poziție tranșantă: UE NU lasă pe nimeni singur în fața tragediei

Darius Muresan / 16 feb 2018 / 09:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia Europeană de Politică Regională intenționează să ajute cu peste 103 milioane de euro, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, patru state membre ale UE care au fost afectate de catastrofe naturale în 2017, a afirmat Comisarul pentru Politică Regională, Corina Cretu.

"În Portugalia, în Spania, și pe insula grecească Lesvos, în Marea Egee, în regiunile ultraperiferice din Caraibe, UE nu lasă pe nimeni singur în fața tragediei. Încă o dată, Fondul de Solidaritate demonstrează sprijinul neîncetat al UE pentru lucrările de reconstrucție în urma dezastrelor naturale și oferă ajutor la reconstruirea vieții oamenilor ", a precizat Corina Crețu, potrivit News Europe.

Declarația Corinei Crețu vine la numai o zi după ce comisarul UE pentru buget, Günther Oettinger, a sugerat că trebuie să se reducă drastic politicile agricole și de coeziune comune, pentru a garanta un buget pe termen lung, un buget mai mare pentru perioada 2021-2027.

[citeste si]

Potrivit lui Comisarului european român, afirmațiile făcute de Oettinger nu au fost poziția oficială a Comisiei, ci mai degrabă ideile care au fost dezbătute de mai multe ori.

"Există seturi de opțiuni concrete și există consecințe", a avertizat Corina Crețu, spunând că își păstrează speranța că liderii politici "vor vedea realitatea și se vor gândi la posibilitatea de a-și spori contribuția la bugetul UE".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22