Corina Crețu, poziție tranșantă: UE NU lasă pe nimeni singur în fața tragediei

Comisia Europeană de Politică Regională intenționează să ajute cu peste 103 milioane de euro, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, patru state membre ale UE care au fost afectate de catastrofe naturale în 2017, a afirmat Comisarul pentru Politică Regională, Corina Cretu.

"În Portugalia, în Spania, și pe insula grecească Lesvos, în Marea Egee, în regiunile ultraperiferice din Caraibe, UE nu lasă pe nimeni singur în fața tragediei. Încă o dată, Fondul de Solidaritate demonstrează sprijinul neîncetat al UE pentru lucrările de reconstrucție în urma dezastrelor naturale și oferă ajutor la reconstruirea vieții oamenilor ", a precizat Corina Crețu, potrivit News Europe.

Declarația Corinei Crețu vine la numai o zi după ce comisarul UE pentru buget, Günther Oettinger, a sugerat că trebuie să se reducă drastic politicile agricole și de coeziune comune, pentru a garanta un buget pe termen lung, un buget mai mare pentru perioada 2021-2027.

[citeste si]

Potrivit lui Comisarului european român, afirmațiile făcute de Oettinger nu au fost poziția oficială a Comisiei, ci mai degrabă ideile care au fost dezbătute de mai multe ori.

"Există seturi de opțiuni concrete și există consecințe", a avertizat Corina Crețu, spunând că își păstrează speranța că liderii politici "vor vedea realitatea și se vor gândi la posibilitatea de a-și spori contribuția la bugetul UE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel