Corina Crețu, comisar european nominalizat de România, atacată la fel ca Varujan Vosganian. Prima reacție a lui Vosganian

Fostul general şi adjunct al Direcţiei de Informaţii Externe Ion Pacepa o acuză pe Corina Crețu, comisarul european nominalizat de România, că a lucrat pentru KGB. În România există un precedent: în 2006, Călin Popescu Tăriceanu, atunci premier, l-a nominalizat pe Varujan Vosganian pentru un post de comisar european. Când se afla în drum spre Bruxelles, în presă a apărut informația că acesta ar fi colaborat cu Securitatea. Varujan Vosganian a avut prima reacție la acuzațiile aduse Corinei Crețu, pentru DC NEWS. 

Ion Pacepa: Corina Crețu, ageng KGB

Potrivit b1.ro, Ion Pacepa a scris un editorial pentru un site american în care o acuză pe Corina Crețu că a colaborat cu KGB. Ion Pacepa evocă timpurile dinainte de revoluţie, când anumiţi bărbaţi ţintă care vizitau capitale din blocul sovietic, cădeau capcană unui scenariu sexual. Pacepa scrie că acum există o nouă generaţie de spioane sexy, cunoscute pe vremuri drept 'rândunele'. În sprijinul teoriei sale, Ion Pacepa vorbeşte de generalul Colin Powell, care ar fi fost fermecat de nimeni alta decât Corina Creţu. Ion Pacepa se întreabă retoric dacă flirtul lui Colin Powell cu Corina Creţu nu a constituit "scheletul din dulap" care l-a făcut să refuze cu încăpăţănare să candideze la Preşedinţie. Dacă a fost vorba de un simplu flirt sau despre o operaţiune de a îl recruta şi de a îl compromite pe Generalul Powell, care ar putea fi una dintre cele mai îndrăzneţe încercări de a submina securitatea SUA din ultimii ani, notează el.

OUG pentru migrația primarilor, publicată în Monitorul Oficial. Bogdan Chirieac analizează efectele 

Declarațiile omoară din fașă numirea Corinei Crețu

Premierul Victor Ponta a precizat că "declaraţiile din ţară cu privire la numirea Corinei Creţu sunt iresponsabile şi ticăloase" şi a atras atenţia că acestea "omoară din faşă numirea unui român într-o funcţie bună de comisar european, cum s-a întâmplat în cazul lui Varujan Vosganian sau ca în cazul lui Leonard Orban, riscând să primească un portofoliu de mâna a doua". 

Precedentul: Varujan Vosganian

Situația are un precedent în România. În anul 2006, Varujan Vosganian a fost propus de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru un post de comisar european, ce urma să fie preluat odată cu intrarea oficială a României în UE de la 1 ianuarie 2007. Când Varujan Vosganian se afla în drum spre Bruxelles, în presă a apărut o informaţie legată de o presupusă colaborare cu fosta Securitate. Informația a fost de ajuns pentru a crea un scandal intern. Locul lui Varujan Vosganian a fost luat de Leonard Orban. Ulterior, după ce Tăriceanu a solicitat verificări, CNSAS a precizat că nu a existat vreun dosar legat de colaborarea lui Varujan Vosganian cu fosta Securitate. Jurnaliștii  Liviu Turcu şi lui Marius Tucă, care au transmis informația, au fost dați în judecată de Varujan Vosganian, care le-a cerut daune de 300.000. 

Cum a fost Traian Băsescu ușurat de un dosar, din grabă

Prima reacție a lui Vosganian

Într-o primă reacție pentru DC News, Varujan Vosganian s-a arătat surprins. "Hai, mă! Nu pot să cred așa ceva", a spus Varujan Vosganian. "La mine a fost un adjunct de-ai lui. Cred că Comisia Europeană nu înghite a doua oară povestea asta. Adică prima oară Băsescu nu m-a vrut pe mine și a apărut unul care a spus că am fost spion, acum Băsescu nu o înghite pe Corina Crețu și apare altul care spune că a fost spion. Adică Pacepa nu știa și acum două săptămâni că Crețu a fost agent KGB? Acum un an nu știa? Are vreo dovadă?", a adăugat Varujan Vosganian, fost ministru al Finanțelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel