Coreenii din Nord s-au supărat și acuză SUA și Coreea de Sud de spionaj. Nordul amenință din nou cu războiul

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Coreea de Nord a acuzat duminică Washingtonul şi Seulul că desfăşoară operaţiuni de spionaj în apropierea Peninsulei Coreene, avertizând că va lua "măsuri imediate" dacă suveranitatea sa va fi încălcată, conform media de stat, preluată de AFP.

Viceministrul nord-coreean al Apărării, Kim Kang II, a declarat că Washingtonul a desfăşurat zeci de avioane militare "în aer ca parte a activităţii de spionaj împotriva RPDC în perioada 13-24 mai", conform unui comunicat difuzat de agenţia oficială de ştiri KCNA, folosind acronimul denumirii oficiale a Coreei de Nord.

Aceste activităţi de spionaj, observate în ultimele 12 zile de Phenian, sunt "la un nivel superior stării de război", se mai arată în comunicat.

"Acest spionaj militar ostil, combinat cu diverse exerciţii militare, a devenit cauza principală a escaladării constante a tensiunilor militare regionale", a criticat ministrul adjunct.

Phenianul a denunţat, de asemenea, "intruziunea inamicului", marina sud-coreeană, "dincolo de graniţa noastră maritimă". Viceministrul nord-coreean a dat asigurări că Phenianul va "lua măsurile necesare".

El a criticat, de asemenea, trimiterea de baloane spre Nord din Sud cu mesaje ostile regimului nord-coreean, spunând că este o "provocare periculoasă" şi ameninţând cu "represalii".

Deşi lansarea de mesaje a fost interzisă în Coreea de Sud din 2021, sud-coreenii continuă să trimită baloane cu astfel de materiale în Nord, provocând furia Phenianului, care denunţă această practică.

Relaţiile inter-coreene sunt la cel mai scăzut punct din ultimii ani.

De la începutul anului, Phenianul a etichetat Coreea de Sud drept "principalul inamic", a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului inter-coreean şi a ameninţat că va merge la război pentru orice încălcare a teritoriului său "chiar şi cu 0,001 milimetri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel