Coreea de Sud opreşte importurile de petrol din Iran

Coreea de Sud va suspenda toate importurile de petrol din Iran de la data de 1 iulie 2012. Suspendarea are loc pe fondul unei interdicții venită de la Uniunea Europeană privind navele care transportă produsul.

Interdicția face parte dintr-o serie de măsuri luate de către U.E şi S.U.A pentru a produce o schimbare în exporturile iraniene de petrol. Acesta reprezintă o sursă importantă de venituri pentru Teheran, astfel Uniunea Europeană împreună cu S.U.A au încercat să se folosească de el pentru a convinge Iranul să renunţe la programul nuclear. Coreea de Sud este prima ţară din Asia care opreşte importurile de petrol din Iran.

  Navele maritime au nevoie de asigurare pentru a avea o protecţie împotriva diverselor accidente; de la vătămare corporală până la cele ecologice. Cu toate acestea, majoritatea companiilor care vând asigurări pe vapoare au sediul în ţări din Uniunea Europeană.

  Odată ce embargoul intră în vigoare, la 1 iulie, companiile de transport maritiv vor întâmpina dificultăţi în asigurarea navelor care transportă ţiţei iranieni. Ţarile asiatice care se bazau pe importurile de petro iranian au fost nevoite să adopte o serie de măsuri pentru a continua aprovizionarea cu petrol din Teheran.

  Potrivit unui raport efectuat de agenţia de presă Reuters, India şi China, cel mai mare importator de petrol iranian, au cerut Teheranului să asigure transporturile maritime care urmează să vină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel