Coreea de Nord, rachetă balistică. Pentagonul: Model ce nu a mai fost văzut

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Racheta balistică intercontinentală (ICBM) lansată marți de Coreea de Nord este un nou tip de rachetă, care 'nu a mai fost văzut înainte', a anunțat miercuri Pentagonul, care a condamnat acest nou test balistic ce destabilizează și mai mult regiunea, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ICBM a fost lansată de pe un lansator mobil și a confirmat prezența unui vehicul de reintrare pe rachetă.

Pentagonul a anunțat de asemenea că este capabil să apere SUA de amenințarea reprezentată de această nouă rachetă balistică intercontinentală nord-coreeană (ICBM), testată de Phenian chiar de Ziua Națională a SUA.

Căpitanul Jeff Davis a amintit în acest context de un test efectuat cu succes luna trecută în care un interceptor de rachete din SUA a distrus într-un exercițiu de simulare o rachetă balistică nord-coreeană.

Coreea de Nord a anunțat marți că a testat cu succes pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), care a zburat pe o traiectorie despre care experți americani au apreciat că poate permite lovirea statului american Alaska.

Phenianul justifică acest program prin amenințarea pe care ar constitui-o pentru existența sa politica Statelor Unite, care au 28.000 de militari desfășurați în Coreea de Sud, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel