Coreea de Nord a recunoscut ultima lansare de rachetă. Ce a testat de fapt

Coreea de Nord a lansat rachete balistice. Sudul și Japonia au intrat în alertă / Foto: Pixabay
Coreea de Nord a lansat rachete balistice. Sudul și Japonia au intrat în alertă / Foto: Pixabay

Coreea de Nord a lansat miercuri o racheta, oe care eventual a recunoscut-o. 

Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă hipersonică miercuri, primul său test major de arme din acest an, a declarat un raport al presei de stat, conform BBC. KCNA a spus că „a atins cu precizie” o țintă stabilită la 700 km (434 mile) distanță.

Acesta este al doilea test raportat al unei rachete hipersonice, care poate evita detectarea mai mult timp decât rachetele balistice. Testul vine în vreme ce liderul său, Kim Jong-un, a promis anterior că va consolida apărarea Phenianului. Kim a spus într-un discurs de Anul Nou că Phenianul va continua să-și consolideze capacitățile de apărare din cauza unui mediu militar din ce în ce mai instabil din peninsula coreeană.

Coreea de Nord a testat o varietate de rachete anul trecut, pe fondul stagnării discuțiilor cu Sudul și SUA.

Vezi aici mai multe: Coreea de Nord a lansat rachete balistice. Sudul și Japonia au intrat în alertă

Japonia a detectat racheta hipersonică

Phenianul se alătură unui număr mic de țări, inclusiv Statele Unite și China, în încercarea de a dezvolta rachete hipersonice. Cea mai recentă lansare a fost detectată pentru prima dată de paza de coastă japoneză miercuri dimineața, înainte de a fi confirmată de autoritățile de apărare din Seul.

În testul de miercuri, „focosul planant hipersonic” s-a desprins de racheta de propulsie și a manevrat 120 km lateral înainte de a „lovi cu precizie” o țintă aflată la 700 km distanță, a raportat KCNA. Agenția de presă a mai transmis că testul a confirmat, de asemenea, componente precum controlul zborului și capacitatea sa de a funcționa iarna.

Armele hipersonice zboară de obicei către ținte la altitudini mai mici decât rachetele balistice și pot atinge o viteză de peste cinci ori mai mare decât cea a sunetului, sau aproximativ 6.200 de km pe oră.

Expertul în apărare de la Carnegie Endowment for International Peace Ankit Panda a declarat pentru Reuters că racheta recent lansată nu este exact aceeași rachetă hipersonică care a fost testată în septembrie anul trecut - Hwasong-8 - dar că are câteva caracteristici similare. Noua rachetă a fost lansată pentru prima dată la o expoziție de apărare la Phenian, în octombrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel