Copil de 11 ani, mort din cauza frigului în Texas. Familia cere despăgubiri URIAŞE

Statul Texas, lovit de o iarnă cruntă
Statul Texas, lovit de o iarnă cruntă

Familia unui copil de 11 ani a decis să dea în judecată companiile de energie din SUA, după ce acesta a murit din cauza frigului din această perioadă. 

Suma cerută de familie ca despăgubire este uriaşă, de 100 de milioane de dolari. Conform cererii de trimitere în judecată, penele de curent au dus la moartea prin hipotermie a tânărului Cristian Pavon Pineda, scrie Fox News. 

Familia susţine că moartea băiatului putea fi evitată, dacă aceste companii de energie ar fi protejat reţeaua împotriva vremii severe sau dacă ar fi avertizat rezidenţii de penele prelungite. 

"Deşi ştiau de valul de vreme rece cu cel puţin o săptămână înainte şi ştiau că reţeaua nu era pregătită şi nici  nu a mai fost verificată de mai bine de un deceniu, companiile au eşuat în a lua măsuri de preîntâmpinare care ar fi putut să evite criza de curent electric", se arată în cerere. 

Compania Entergy a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă. "Este o tragedie, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către această familie. Nu am verificat nicio cerere de trimitere în judecată încă. Suntem întristaţi de această pierdere în comunitatea noastră", a transmis compania. 

Cristian Pineda, care a emigrat în SUA cu familia sa acum doi ani, a fost găsit mort în patul său săptămâna trecută, după ce a văzut zăpadă pentru prima dată în viaţa sa, scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel