Copiii cu nevoi speciale din Covasna vor beneficia de o şcoală complet modernizată

La Sfântu Gheorghe se va moderniza cu fonduri europene o școală pentru copiii cu nevoi speciale. 

Aproape 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Speciale din municipiul Sfântu Gheorghe vor beneficia, în termen de maxim trei ani, de condiţii mai bune de studiu, ca urmare a finanţării unui proiect a cărui valoare totală este de peste 2,8 milioane euro, din care suma nerambursabilă atrasă este de peste 1,4 milioane euro.

Proiectul obţine fonduri europene în cadrul Axei Prioritare 10 a Programului Operaţional Regional 2014-2020, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie, în vederea creşterii gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu.

"Proiectul a fost depus de Consiliul Judeţean Covasna, autoritatea locală care coordonează activitatea Şcolii Gimnaziale Speciale din municipiul Sfântu Gheorghe. Această unitate de învăţământ funcţionează în doua locaţii, în municipiu şi la 13 km, în satul Olteni. Pentru eficientizarea funcţionării şi pentru o mai bună deservire a copiilor cu nevoi speciale, s-a decis mutarea claselor din Olteni la Sfântu Gheorghe. Având în vedere că spaţiul actual nu permite acest lucru, a fost pregătit prezentul proiect pentru crearea unor condiţii de funcţionare si de educaţie corespunzătoare. Proiectul cuprinde două componente, de extindere a clădirii principale, pe acelaşi nivel construit P+2, precum şi de construcţie a unui nou corp de clădire în sistem S+P+1, interconectat cu clădirea principală extinsă. La nivel regional, pe acest domeniu al reabilităţii infrastructurii educaţionale, avem contractate în întreaga regiune 66 de proiecte, a căror valoare totală depăşeşte 400 milioane lei. Acestea se adaugă celor peste 200 milioane lei care sunt folosiţi pentru investiţiile de creştere a eficienţei energetice în unităţile de învăţământ, pe Axa Prioritară 3 a Programului REGIO. Concret, mai mult de 10.000 de elevi vor beneficia de îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, cu sprijinul fondurilor europene", a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel