Copii blocați în peșteră: Cinci băieți, salvați de scafandri

Un al cincilea copil a fost salvat, luni după-amiază, din peştera inundată din Thailanda în care doisprezece tineri fotbalişti şi antrenorul lor stau blocaţi de peste două săptămâni.

Băiatul a fost scos la lumină din peştera Tham Luang Nang Non situată în provincia nordică Chiang Rai după ce mai mulţi scafandri străini şi thailandezi au reluat luni dimineaţa operaţiunea de salvare a celor opt băieţi şi a antrenorului lor rămaşi blocaţi în grotă, a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de agenţia Kyodo. Copilul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Prachanukroh din Chiang Rai.

Narongsak Osottanakorn, şeful celulei de criză ce coordonează misiunea de salvare, a declarat anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, că operaţiunile de salvare au fost reluate la ora 11:00 după ce scafandrii au terminat de reinstalat rezervoarele de oxigen şi au verificat corzile desfăşurate de-a lungul pasajului de evacuare îngust şi inundat. Osottanakorn nu a precizat câte persoane vor fi evacuate luni din peşteră, însă o sursă din marina thailandeză a declarat că este posibil să fie scoşi patru sau cinci copii.

Plouă în continuare

Echipa de salvatori include atât scafandri care au participat la operaţiunile de duminică, dar şi scafandri noi, care i-au înlocuit pe cei epuizaţi după misiunea din ziua precedentă, a explicat Osottanakorn. Totul este bine, vremea, (nivelul) apei şi starea băieţilor, a spus el adăugând că operaţiunea de salvare va fi accelerată.

În regiunea în care este localizată peştera sunt prognozate ploi până joi, ceea ce ar putea complica operaţiunile de salvare. În ceea ce priveşte starea primilor patru băieţi salvaţi duminică, Narongsak Osottanakorn a declarat că aceştia se simt bine, iar unii dintre ei au cerut deja hrană solidă.

Cei doisprezece băieţi, cu vârste între 11 şi 16 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani, au intrat în peşteră la 23 iunie după un antrenament de fotbal şi au fost surprinşi de creşterea rapidă a nivelului apei.

Vezi și: Copii blocați în peșteră. Patru băieți, salvați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel