Controversa pe marginea slujbei de înmormântare a lui Nicolaescu se amplifică

Sergiu_Nicolaescu dece
Sergiu_Nicolaescu dece

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă. Potrivit Bisericii, incinerarea este un păcat, iar Sergiu Nicolaescu nu va avea parte de o slujbă religioasă. Prof. dr. Monica  Pop a declarat, vineri, că marele regizor va avea o slujbă religioasă la crematoriul Vitan-Bârzești din Capitală, unde există un preot

"Nu este adevărat că nu se face slujbă. Am fost în urmă cu câteva luni la o actriţă care a plecat dintre noi şi care a fost incinerată la Vitan Bârseşti şi s-a ţinut slujbă. Există acolo un preot specializat care ţine o mică slujbă. Nu e adevărat că nu se ţine slujbă", a spus Monica Pop, potrivit România TV.

Declarația profesorului Monica  Pop vine după ce preotul Valentin Fotescu spune că regizorul nu va putea avea o slujbă religioasă. "Trupul trebuie să se întoarcă în pământ, de asta se face înmormântare. Ca preot, eu nu pot merge să fac slujbă pentru cei incineraţi. Nu sunt de acord cu incinerarea nici ca preot, nici ca om", a declarat preotul, la România TV.

Mai mult, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la rudele lui Sergiu Nicolaescu să-l înmormânteze creştineşte, pentru a păstra renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox și au oferit jumătate din cheltuielile de înmormântare în încercarea de a le convinge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel