Controversă cu subprefectul USR de Alba, care a primit 11 ani spor de studii superioare. IPJ, contrazisă de propriul document

foto pixabay
foto pixabay

Noul subprefect de Alba, la propunerea USR Plus, Viorel Rașcovici, a muncit anterior în poliție, unde a ocupat funcții de conducere. Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”, după cum scrie presa locală. 

Încă de la propunerea lui în funcția de subprefect, Viorel Rașcovici a fost conturat în presa locală ca un personaj controversat, în primul rând, din cauza diplomei de studii superioare. El a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, conform ziarulunirea.ro. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

IPJ Alba: beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii

În acest context, IPJ Alba a transmis, într-un răspuns pentru sursa citată că Viorel Rașcovici ”a îndeplinit o funcție de conducere, respectiv șef post, care nu presupune absolvirea de studii superioare finalizate cu diplomă de licență”. Acesta a fost timp de mai mulți ani șef al Postului de Poliție Cergău. ”Vă comunicăm faptul că acesta a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii”, mai susțin reprezentanții IPJ Alba. 

Spor de studii superioare timp de 11 ani

Pe de altă parte, într-un document oficial al instituției, eliberat în 2018 fostului polițist pentru ”a-i servi la nevoie”, se susține faptul că acesta a beneficiat încă din anul 2005 de spor pentru studii superioare.

”Menționăm că domnul Rașcovici Viorel a făcut parte din corpul agenților de poliție, iar în urma absolvirii studiilor superioare, în perioada 01.06.2005 – 09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenții de poliție absolvenți de studii superioare, iar în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016 a avut calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, desfășurând activități de cercetare penală”, se susține în adeverința semnată de comandantul IPJ Alba, din data de 2 iulie 2018. Cu alte cuvinte, IPJ Alba a recunoscut imediat după absolvire faptul că polițistul Rașcovici Viorel are studii superioare și i-a plătit sporul aferent pentru următorii 11 ani.

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici, înainte de a fi numit subprefect. Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne, care i-a plătit sportul pentru studii superioare și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar în domeniul ”psihologie judiciară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel