Controversă cu subprefectul USR de Alba, care a primit 11 ani spor de studii superioare. IPJ, contrazisă de propriul document

foto pixabay
foto pixabay

Noul subprefect de Alba, la propunerea USR Plus, Viorel Rașcovici, a muncit anterior în poliție, unde a ocupat funcții de conducere. Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”, după cum scrie presa locală. 

Încă de la propunerea lui în funcția de subprefect, Viorel Rașcovici a fost conturat în presa locală ca un personaj controversat, în primul rând, din cauza diplomei de studii superioare. El a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, conform ziarulunirea.ro. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

IPJ Alba: beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii

În acest context, IPJ Alba a transmis, într-un răspuns pentru sursa citată că Viorel Rașcovici ”a îndeplinit o funcție de conducere, respectiv șef post, care nu presupune absolvirea de studii superioare finalizate cu diplomă de licență”. Acesta a fost timp de mai mulți ani șef al Postului de Poliție Cergău. ”Vă comunicăm faptul că acesta a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii”, mai susțin reprezentanții IPJ Alba. 

Spor de studii superioare timp de 11 ani

Pe de altă parte, într-un document oficial al instituției, eliberat în 2018 fostului polițist pentru ”a-i servi la nevoie”, se susține faptul că acesta a beneficiat încă din anul 2005 de spor pentru studii superioare.

”Menționăm că domnul Rașcovici Viorel a făcut parte din corpul agenților de poliție, iar în urma absolvirii studiilor superioare, în perioada 01.06.2005 – 09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenții de poliție absolvenți de studii superioare, iar în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016 a avut calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, desfășurând activități de cercetare penală”, se susține în adeverința semnată de comandantul IPJ Alba, din data de 2 iulie 2018. Cu alte cuvinte, IPJ Alba a recunoscut imediat după absolvire faptul că polițistul Rașcovici Viorel are studii superioare și i-a plătit sporul aferent pentru următorii 11 ani.

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici, înainte de a fi numit subprefect. Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne, care i-a plătit sportul pentru studii superioare și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar în domeniul ”psihologie judiciară”.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy