EXCLUSIV  Controversă cu Elena Udrea după revenirea în România. Avocatul Bolcaș: Pare că a renunțat la ce nu a avut

Elena Udrea
Elena Udrea

Avocatul Lucian Bolcaș a făcut precizări esențiale pentru DC News în legătură cu miza întoarcerii în România a Elenei Udrea. Acesta a vorbit și despre pretinsul statut de refugiat la care Elena Udrea spune că a renunțat.

'În primul rând, Elena Udrea, ca personaj, este într-adevăr un personaj de presă, care să capteze știri. Dar, dacă stăm să ne gândim bine, în viața socială a României nu a reprezentat absolut nimic. În ceea ce privește fuga ei după condamnarea definitivă rămâne o nebuloasă pe care a întreținut-o cu diverse știri false în legătură cu un pretins azil politic despre care nu știm dacă s-a dat, în ce condiții, sau ce s-a întâmplat.'

DC News: Care este situația ei în România din punct de vedere juridic?

'La ora actuală, în România, situația ei este următoarea: Condamnarea pe care a primit-o, având în vedere că a fost dată de un complet nelegal constituit de 5 judecători, nu mai există. Ea nu mai are un mandat de arestare pentru executarea pedepsei pentru că nu are o hotărâre definitivă. Prin urmare, i se aplică și ultima decizie CCR în legătură cu completele specializate.

În cazul reîntoarcerii sale în țară, judecata începe de la început. Aceasta este singura ei șansă. Care va fi soluția judecătorilor, în funcție de probele care au fost și vor mai fi administrate... nu avem cum să anticipăm dacă este sau nu vinovată. Niciodată nu m-am hazardat să fac pronosticuri de nevinovăție atunci când o hotărâre a fost desființată pe un temei formal procedural. Aștept rejudecarea. Nu știu dacă în aceste condiții ale unui proces aleatoriu, care există într-un raport de dosarul cauzei, doamna Elena Udrea se va hazarda să se întoarcă în țară sau poate că va fi silită să se întoarcă din cauza nerezolvării azilului politic pe care l-a solicitat. În orice caz, ea se va bucura de o nouă rejudecare și de o soluție pronunțată de instanțe', a spus Lucian Bolcaș. 

Întrebat cu privire la mesajul postat de către Elena Udrea pe pagina sa de Facebook, în care a confirmat că s-a întors în România, avocatul Lucian Bolcaș a spus că:

'Își dă importanță! Nu am avut niciodată certitudinea obținerii acestui statut de refugiat în Costa Rica la care pretinde că a renunțat. Pare că a renunțat la ceea ce nu a avut' a concluzionat avocatul Lucian Bolcaș pentru DC News.

Vezi și Udrea, primele declarații după venirea în România: DA, M-AM ÎNTORS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel