Control la DNA. Lucian Bolcaș: O să vă spun ceva terifiant

DNA
DNA

Inspecția Judiciară efectuează un control tematic la DNA, în perioada 1 august - 1 octombrie, în legătură cu dosarele în care sunt cercetaţi magistraţi, după dezvăluirile procurorului Marius Iacob. Lucian Bolcaș susține că este foarte grav că nu s-a gândit nimeni până acum să facă acest lucru.

Avocatul Lucian Bolcaș este de părere că a venit momentul să se facă ordine la DNA și ceea ce se întâmplă în acel perimetru al justiției este un lucru foarte grav.

Începe să se facă ordine în acest perimetru al justiției. Este lucrul de la care trebuia să se înceapă pentru că responsabilitatea este a judecătorului care dă soluția și dacă acesta este supus unor presiuni de orice fel de natură, soluția nu mai este a lui. 

E vorba despre niște rădăcini mult mai adânci care trebuiau susținute de un Sistem care trebuia susținut pe spinarea aparatului de justiție. Este extraordinar de grav. Este foarte grav faptul că până la domnul procuror Iacob nu s-a gândit nimeni să comensureze acest fenomen care este uluitor.

O să vă spun ceva terifiant. La Ploiești, la una din instanțe, când intra procurorul DNA în sală, completul de judecată se ridica în picioare. Mi-au relatat această scenă absolut incredibilă colegi-avocați din Prahova. Vă dați seama cât de dreapta era judecata aceea? Cât de dreaptă era judecata unui judecător care este șantajat? Cât de constant în principiile meseriei sale poate să fie un juecător care trebuie să fugă de propria lui profesie și propria lui conștiință pentru a-și conserva libertatea. Este ceva absolut dubios. , a declarat avocatul Lucian Bolcaș la România TV.

Vezi și: Lovitură pentru DNA, după dezvăluirile procurorului Iacob

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel