Controale pe litoral. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Mihai Ciobanu / 26 aug 2019 / 15:38 Salveaza PDF Comentarii
Control ANPC
Descriere foto: Control ANPC

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - a continuat şi în săptămâna 19.08.2019 - 25.08.2019.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 215 unităţi, respectiv: 146 unităţi de alimentaţie publică, 7 pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, 2 patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket şi o tonetă de îngheţată.

În urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:

 

- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; 
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare;
- folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unităţi, respectiv 9 restaurante, 4 unităţi tip fast - food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, un bar, 2 pizzerii, 2 snack baruri şi un laborator cofetărie patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 225.000 de lei. 

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kg de produse alimentare



În perioadă mai sus menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26