Controale pe litoral. Ce verifică autorităţile

Mihai Ciobanu / 21 iun 2019 / 15:48 Salveaza PDF Comentarii
Control pe litoral
Descriere foto: Control pe litoral

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, ministrul turismului, Bogdan Trif, însoţiţi de directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române"(ANAR), Victor Sandu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABA-DL), Hristu Uzun, de comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa, precum şi de alţi inspectori din cadrul ABA-DL, Garda de Mediu şi turism au început vineri o acţiune de control pe litoralul Mării Negre. 

În acest context, a fost semnat un plan de acţiune, care se desfăşoară în perioada 21.06 - 15.07 2019, stabilindu-se următoarele obiective de control: verificarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi privind utilizarea plajei Mării Negre, salubrizarea plajelor şi a gestiunii deşeurilor generate în urma activităţilor desfăşurate, legalitatea construcţiilor, starea reţelelor de apă/canal.

De asemenea, se urmăreşte starea de salubritate a localităţilor, dar şi activitatea operatorilor economici/ a persoanelor fizice care desfăşoară activităţi de agrement nautic. Totodată, s-au stabilit măsurile legale care urmează a fi luate în cazul nerespectării prevederilor legale. 

Inspecţia a început la NăvodariVineri, în prima zi de aplicare a planului de acţiune, în prezenţa celor doi demnitari a avut loc o primă inspecţie, care a început în nordul litoralului, cu plajele din Năvodari, şi a continuat cu Mamaia, Constanţa şi Eforie.

În urma acţiunii de control, s-a constatat că operatorii economici, în cea mai mare parte, respectau prevederile contractuale în ceea ce priveşte păstrarea culoarului de minim 5 metri între linia apei şi sezlonguri, precum şi respectarea prevederii care impune ca 30% din suprafaţa de plajă închiriată să fie zonă destinată turiştilor care preferă să facă plajă pe cearceafuri.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24