Controale pe litoral. Ce verifică autorităţile

Litoral
Litoral

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, ministrul turismului, Bogdan Trif, însoţiţi de directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române"(ANAR), Victor Sandu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABA-DL), Hristu Uzun, de comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa, precum şi de alţi inspectori din cadrul ABA-DL, Garda de Mediu şi turism au început vineri o acţiune de control pe litoralul Mării Negre. 

În acest context, a fost semnat un plan de acţiune, care se desfăşoară în perioada 21.06 - 15.07 2019, stabilindu-se următoarele obiective de control: verificarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi privind utilizarea plajei Mării Negre, salubrizarea plajelor şi a gestiunii deşeurilor generate în urma activităţilor desfăşurate, legalitatea construcţiilor, starea reţelelor de apă/canal.

De asemenea, se urmăreşte starea de salubritate a localităţilor, dar şi activitatea operatorilor economici/ a persoanelor fizice care desfăşoară activităţi de agrement nautic. Totodată, s-au stabilit măsurile legale care urmează a fi luate în cazul nerespectării prevederilor legale. 

Inspecţia a început la Năvodari



Vineri, în prima zi de aplicare a planului de acţiune, în prezenţa celor doi demnitari a avut loc o primă inspecţie, care a început în nordul litoralului, cu plajele din Năvodari, şi a continuat cu Mamaia, Constanţa şi Eforie.

În urma acţiunii de control, s-a constatat că operatorii economici, în cea mai mare parte, respectau prevederile contractuale în ceea ce priveşte păstrarea culoarului de minim 5 metri între linia apei şi sezlonguri, precum şi respectarea prevederii care impune ca 30% din suprafaţa de plajă închiriată să fie zonă destinată turiştilor care preferă să facă plajă pe cearceafuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel