Contraatacul ucrainean stinge ofensiva rusă în apropierea orașului Bakhmut

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro

Forțele ucrainene au efectuat o serie de atacuri în sudul localității Ivanivske, reușind să perturbe eforturile ruse de a-și continua ofensiva în apropierea orașului Bakhmut.

Pe 5 mai, au existat multe actualizări din direcția Bakhmut, notează Euromaidanpress.

Cele mai intense confruntări au avut loc în sudul localității Ivanivske, unde ucrainenii au efectuat o serie de contraatacuri cu scopul de a perturba eforturile ruse și de a-și fixa trupele.

Potrivit surselor ruse și ucrainene, atacurile au fost de succes, iar mai târziu, luptătorii ucraineni din Brigada 92 de asalt au publicat imagini de luptă care arată operațiunea efectivă.

Pentru a realiza acest obiectiv, ucrainenii au trebuit să efectueze o separare extensivă a pozițiilor de tragere ruse cu ajutorul dronelor FPV. După cum știm, ucrainenii se confruntă cu o lipsă acută de proiectile de artilerie, motiv pentru care completează misiunile lor de trageri cu diverse atacuri de drone kamikaze. Datorită lucrului eficient al unităților ucrainene de drone Signum și Black Raven de-a lungul flancului sudic, ucrainenii au reușit să respingă toate atacurile rusești.

Activitatea dronelor FPV a fost atât de severă încât toate trupele ruse se ascundeau în adăposturi sau subsoluri în așezările de-a lungul liniei de contact. Orice trupe sau echipamente ruse expuse în afară erau rapid detectate și distruse înainte de a ajunge chiar la linia de contact. În multe videoclipuri ale unor astfel de perturbări ale întăririilor, am putut vedea distrugerea a patru camioane de aprovizionare, un vehicul de luptă pentru infanterie bmp2, un bmd4 și multe grupuri de infanterie pe jos.

Ucrainenii au constatat avantajul utilizării extinse a dronelor FPV în întregime, ceea ce le-a permis să își recâștige inițiativa și să efectueze contraatacul. Ucrainenii au decis să concentreze dronele Kamikaze pe pozițiile rusești între Ivanivske și Klishchiivka. În acest fel, întăririle rusești au fost distruse, lăsând forțele ruse fără muniție și provizii.

Imaginile de luptă arată o coloană de cel puțin șapte vehicule de luptă pentru infanterie distruse doar în apropierea acestei tranșee. În același videoclip putem vedea că, după ce operatorul de drone ucrainean a împiedicat cu succes întăriri rusești să ajungă la linia de contact, o mică grupă de doi soldați din Brigada 92 de asalt a fost trimisă înainte.

Cei doi ucraineni au intrat în tranșee și nu au întâlnit practic nicio rezistență organizată. Prin urmare, au curățat tranșeele și au securizat noi poziții tactice.

Cu toate acestea, imaginile de luptă furnizate arată doar o fracțiune dintr-o operațiune mai amplă de respingere a rușilor. Ucrainenii au realizat anterior că apărarea rusă era mai slabă decât flancul sudic, dar totuși puternică. Această apărare se întindea de-a lungul a două linii de arbori pe câmpuri deschise, în apropiere de un drum de țară care alimenta Ivanivske.

În prima etapă a operațiunii, ucrainenii au trebuit să atace poziții ruse mult mai puternice, care au fost slăbite de atacuri concentrate de drone. Odată ce linia de apărare primară a fost încălcată, a urmat haos printre forțele ruse care au început să fugă în adăposturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel