Consulatul General al României la Miami, inaugurat

Ceremonia oficială de inaugurare a Consulatului General al României la Miami a avut loc miercuri, 14 noiembrie, anunţă ambasada României în SUA, care adaugă că la eveniment au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale americane (Oficiul pentru Misiuni Străine al Departamentului de Stat, Primăria oraşului Miami), ai corpului consular, mediului de afaceri şi membri ai comunităţii româneşti din statul Florida.

Într-un comunicat remis joi AGERPRES, ambasada citată relevă că inaugurarea noului oficiu consular s-a desfăşurat în prezenţa secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Dinescu, şi a directorului general, şef al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu.

Din partea Ambasadei României la Washington a participat Cristian Gaginsky, prim-colaborator, arată sursa menţionată.

Mesaj adresat de Amabasada României

În mesajul adresat în numele ambasadorului României, George Cristian Maior, participanţilor la ceremonie, reprezentantul ambasadei a evocat legăturile strânse pe care ambasada şi autorităţile române le-au dezvoltat în mod consecvent cu comunitatea românească din Florida, deschiderea noului oficiu consular fiind un demers de recunoaştere a importanței prezente româneşti locale, adaugă comunicatul.

Demers de dezvoltare a parteneriatului româno-american

"În anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri şi onorăm contribuţia românilor de pretutindeni la identitatea, afirmarea şi consolidarea statului român modern, este probabil cel mai potrivit mod de a accentua prezenţa românească pe teritoriul american şi de a veni mai aproape de românii care trăiesc în statul Florida şi statele învecinate. Este de asemenea un demers de dezvoltare a parteneriatului româno-american, prin adăugarea unei facilităţi importante de sprijin al cooperării dintre autorităţile locale americane şi cele române şi de încurajare a iniţiativelor economice bilaterale.", se arată în mesajul transmis de ambasadorul român.

Consulatul General al României la Miami îşi exercită jurisdicţia consulară în statele Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele şi Teritoriile SUA din Oceanul Atlantic şi Marea Caraibilor (Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel