Construcția Spitalului Regional Brașov. A fost semnat contractul

FOTO: Primăria Brașov
FOTO: Primăria Brașov

George Scripcaru, primarul Brașovului, și Susan Goeransson, Director Infrastructură Municipală și de Mediu în cadrul BERD, au semnat acordul de asistență tehnică pentru construcția Spitalului Regional Brașov.

„Am semnat nu numai acordul de asistență cu BERD, ci și contractul cu consultantul care va realiza studiul de prefezabilitate și care este de asemenea partener al BERD. Sunt experți care au mai făcut acest lucru, au experiență în proiecte similare și sunt convins că la capătul celor trei luni de zile vor veni cu date foarte solide. Aceste date vor sta la baza etapelor următoare, care vor fi finanțate în cadrul contractului de asistență cu BERD, în valoare de 2,5 milioane de euro nerambursabili, la care cofinanțarea noastră este de 250.000 de euro, adică 10% din valoare”, spune primarul Brașovului. 

Discuții cu ministrul Sănătății

”Studiul de prefezabilitate va stabili principalele linii care vor sta la baza acestui proiect, cu toate detaliile, după care va urma etapa de elaborare a studiului de fezabilitate și a celorlalte documentații, inclusiv prezentarea soluției de finanțare și diligențele pentru găsirea partenerului privat. Echipa BERD va discuta astăzi cu doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la București, pentru a detalia ceea ce am făcut la Brașov", a declarat primarul George Scripcaru.

Ce urmează?

Potrivit contractului de parteneriat, consultantul va realiza studiul de prefezabilitate într-un interval de trei luni, apoi vor urma etapa studiului de fezabilitate și întocmirea tuturor documentațiilor necesare licitației pentru selectarea partenerului privat care se va ocupa de construcția propriu-zisă și de administrarea complexului spitalicesc, în timp ce funcționarea părții medicale va reveni în sarcina autorităților de stat.

Vezi și: 

Candidat surpriză la prezidențiale. Sergiu Andon: E mai atrăgător de simpatii decât Iohannis sau Cioloș

Dieta cu lămâie și ghimbir. Slăbești ușor cu o băutură aromată


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel