EXCLUSIV  Constantin Daicoviciu, localitatea cu nume de academician. Daniel Boambeş, primar: Suntem mândri

Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, şi despre momentul în care s-a luat decizia ca localitatea să poarte numele unei mari personalităţi. 

Daniel Boambeş, edilul comunei Constantin Daicoviciu, a povestit, în cadrul unui interviu acordat DC News care a fost momentul la care s-a luat decizia ca localitatea să preia numele academicianului şi de ce s-a luat această hotărâre.

„Mă bucur că sunt cetăţean al comunei Constantin Daicoviciu. Sunt la al doilea mandat de primar al localităţii. Numele comunei noastre a fost preluat după moartea academicianului Constantin Daicoviciu, istoric, arheolog, rector al Universităţii Babeş-Bolyai, director al Muzeului de Istorie din Cluj Napoca. Suntem mândri că purtăm numele acestei mari personalităţi.

Localitatea noastră poartă numele Constantin Daicoviciu din anul 1973, schimbare care s-a făcut printr-un decret de stat. S-a făcut şedinţă cetăţenească, alături de conducerea locală şi cea de la judeţ şi s-a luat această decizie, de comun acord cu cetăţenii", a povestit primarul Daniel Boambeş. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către primarul Daniel Boambeş:

 

Foto: Wikipedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel