Constanţa: Zeci de elevi din comuna Corbu, sprijiniţi să nu abandoneze şcoala

Zeci de elevi din comuna Corbu, care provin din familii defavorizate, aflaţi în risc de abandon şcolar, au primit rechizite printr-un proiect în valoare totală de peste 18.000 de lei, ce se desfăşoară în localitatea constănţeană în perioada octombrie 2019 - iunie 2020, au informat, miercuri, reprezentanţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Corbu.

Proiectul "Alături de copiii localităţii Corbu - educaţie nonformală pentru prevenirea abandonului şcolar", materializat în urma colaborării cu autorităţile locale, cu sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României şi a unei companii private, se adresează unui grup ţintă format din 30 de elevi ai Şcolii Generale "Gheorghe Lazăr".

"Grupul ţintă este format din 30 de copii, elevi ai Şcolii Generale 'Gheorghe Lazăr' Corbu cu structurile aferente, din ciclul primar, beneficiari direcţi ai programului tip şcoală după şcoală, derulat de Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Corbu. (...) Beneficiarii proiectului au primit în aceste zile, prin intermediul proiectului, sprijin material constând în rechizite şi săculeţi ECCO KIDS. Proiectul 'Alături de copiii localităţii Corbu - educaţie nonformală pentru prevenirea abandonului şcolar' este finanţat de Fundaţia Principesa Margareta a României, în cadrul programului Fondul Special pentru Copii şi se desfăşoară în comuna Corbu, judeţul Constanţa, în perioada octombrie 2019 - iunie 2020", a menţionat, printr-un comunicat de presă, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Corbu, Maria Bâra.

Conform sursei citate, proiectul are drept scop promovarea accesului egal la un învăţământ de calitate pentru cei 30 de copii, proveniţi din familii defavorizate, aflaţi în risc de abandon sau eşec şcolar, în vederea prevenirii părăsirii timpurii a şcolii, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi integrare socio-educaţională optimă, creşterea calităţii vieţii copiilor prin facilitarea accesului la activităţi extra-şcolare tip şcoală după şcoală şi reducerea riscului de excluziune socială.

Activităţile se derulează în cadrul Centrului de recuperare şi redresare şcolară din comuna Corbu, prin implicarea cadrelor didactice, a voluntarilor şi a părinţilor, precum şi a altor membri ai asociaţiei şi comunităţii.

Valoarea totală a proiectului este de 18.048 lei, din care 9.200 lei, obţinuţi prin Fondul special pentru Copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel