Urmărește emisiunea live


Consiliul Județean care colectează uleiul uzat

Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita
Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita

La sediul Consiliului Județean din Harghita se poate colecta ulei uzat. Conform autorităților, măsura a fost luată pentru că a devenit necesitate pentru locuitorii din Miercurea Ciuc, care doresc să păstreze mediul înconjurător.

Se poate preda ulei alimentar uzat în fiecare a treia sâmbătă din lună, la sediul Consiliului Județean din Harghita. Ca urmare a unei inițiative civile s-a formulat solicitarea ca în cadrul târgurilor lunare care au loc la sediul consiliului județean, să existe posibilitatea de predare a uleiului alimentar uzat.

”Având în vedere că tot mai multe persoane au făcut cunoștință cu programul de colectare selectivă a deșeurilor, a devenit o necesitate oferirea posibilității de colectare lunară a uleiului uzat care dăunează atât de mult mediului înconjurător”, spun reprezentanții CJ Harghita. 

Colectarea uleiului uzat în Miercurea Ciuc a început în anul 2009 când Asociația Zöld SzékelyFöld a demarat activitatea care are loc o dată la trei, patru luni.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita asigură, începând din luna martie, ca în fiecare a treia sâmbătă din lună, pe durata târgurilor lunare, între orele 8:00 și 14:00, locuitorii să poată să predea uleiul uzat. Colectarea și transportul uleiul uzat se va face de către o firmă specializată din Odorheiu-Secuiesc.

Vezi și: 

Alertă de radiații. Intervenție de urgență a autorităților

Vești bune pentru pensionari. Măsură aprobată de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel