Consiliul Județean care colectează uleiul uzat

Alexandru Ichim / 12 Martie 2019 / 18:14 Salveaza PDF Comentarii
Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita
Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita

La sediul Consiliului Județean din Harghita se poate colecta ulei uzat. Conform autorităților, măsura a fost luată pentru că a devenit necesitate pentru locuitorii din Miercurea Ciuc, care doresc să păstreze mediul înconjurător.

Se poate preda ulei alimentar uzat în fiecare a treia sâmbătă din lună, la sediul Consiliului Județean din Harghita. Ca urmare a unei inițiative civile s-a formulat solicitarea ca în cadrul târgurilor lunare care au loc la sediul consiliului județean, să existe posibilitatea de predare a uleiului alimentar uzat.

”Având în vedere că tot mai multe persoane au făcut cunoștință cu programul de colectare selectivă a deșeurilor, a devenit o necesitate oferirea posibilității de colectare lunară a uleiului uzat care dăunează atât de mult mediului înconjurător”, spun reprezentanții CJ Harghita. 

Colectarea uleiului uzat în Miercurea Ciuc a început în anul 2009 când Asociația Zöld SzékelyFöld a demarat activitatea care are loc o dată la trei, patru luni.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita asigură, începând din luna martie, ca în fiecare a treia sâmbătă din lună, pe durata târgurilor lunare, între orele 8:00 și 14:00, locuitorii să poată să predea uleiul uzat. Colectarea și transportul uleiul uzat se va face de către o firmă specializată din Odorheiu-Secuiesc.

 

Vezi și: 

Alertă de radiații. Intervenție de urgență a autorităților

Vești bune pentru pensionari. Măsură aprobată de Guvern


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22