Consilier al primarului Andrei Chiliman, adus cu mandat la DNA

Emanoil Bocean, consilier al primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman și coordonator al Poliției Locale din acest sector, a fost adus, marți, cu mandat la sediul DNA Ploiești.

Procurorii anticorupție au făcut, timp de mai multe ore, percheziții la Poliția Locală a Sectorului 1 și la biroul lui Bocean din cadrul acestei instituții, au declarat surse judiciare.

Conform acestora, Bocean ar fi fost unul dintre cei care intermediau distribuirea către membrii grupului de interese al primarului Andrei Chiliman a comisioanelor oferite de diverse societăți în schimbul contractelor cu primăria, scrie Agerpres.

Procurorii DNA Ploiești au efectuat, marți, mai multe percheziții în în municipiul București și în județul Constanța în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2009 — 2014.

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre nouă percheziții, una având loc la sediul unei instituții publice, iar celelalte la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

[citeste si]

Surse judiciare au declarat că perchezițiile efectuate în județul Constanța l-ar viza pe fostul director de inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1, Răzvan Iordan, descinderile fiind la o casă a acestuia din Năvodari.

Răzvan Iordan, la data faptelor director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, a fost trimis în judecată, în noiembrie 2015, de procurorii DNA Ploiești într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită. În același dosar a fost deferit justiției Dan Toma, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul aceleiași direcții, tot pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat emis, la acel moment, de DNA, în cursul anilor 2006 și 2010, cei doi inculpați au pretins și primit de la un om de afaceri sumele de 15.000 euro, respectiv 30.000 euro, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție ale unor lucrări de construcție.

În cursul anului 2008, în aceleași calități și circumstanțe, cei doi inculpați au pretins și primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel