Conflict Ungaria-SUA: Ce scrie presa rusă despre scandalul Ungaria - SUA

Includerea a șase unguri pe lista neagră a SUA transmite un mesaj diplomatic foarte puternic guvernului Viktor Orban, spune politologul maghiar Andras Racz pentru agenția rusă Ria Novosti. "Orban nu poate câștiga această bătălie", spune politologul.

Analistul crede că relațiile Ungariei cu Rusia au contribuit la luarea acestei decizii aspre de către SUA. "Politica rusă a Ungariei este extrem de importantă", spune el.

Ministrul de Externe al Ungariei se află zilele acestea la Washington, unde face eforturi pentru a afla numele și motivele pentru care cei șase foști și actuali oficiali nu mai au voie să intre în SUA. "Numele concrete nu sunt importante. Cel mai important lucru este mesajul general pe care americanii îl trimit", spune Racz. "Este un semn puternic în limbaj diplomatic", a adăugat el.

Expertul este de părere că toate țările încearcă să cultive o relație pragmatică bună cu Rusia, lucru care este absolut normal. "Problema nu sunt relațiile cu Rusia per se, ci cum sunt administrate aceste relații", a spus Racz. Problema cu guvernul ungar este că are un comportament contrar voinței majoritare a UE și NATO deja exprimată, arată Racz.

Politologul este convins că Orban nu poate câștiga această bătălie. "Statele Unite sunt cel mai important aliat strategic al Ungariei, în termeni de norme, valori și securitate militară. Dacă principalul tău aliat, cel mai important prieten al tău te critică, trebuie să asculți", a subliniat Racz.

Conform Ria Novosti, expertul a fost reținut să numească demersul americanilor un șantaj, descriindu-l drept un mesaj politic puternic. El crede că Ungaria a ajuns într-un punct în care trebuie să aleagă. Nu mai are spațiu pentru manevre. Menținerea parteneriatului strategic cu SUA în timp ce administrează relații cu Rusia precum o face acum este o combinație care nu mai poate continua, crede Racz.

Conflictul SUA-Ungaria: Scântei între Nuland și ministrul maghiar de Externe, la Washington: Un lucru nu acceptăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel