Conflict la ONU: SUA taie fondurile UNESCO după aderarea Palestinei

unesco
unesco

Statele Unite au anunţat azi că au sistat finanţarea agenţiei pentru educaţie şi cultură a ONU, după ce UNESCO a aprobat, prin vot, aderarea palestinielilor. Fondurile americane reprezintă aproape un sfert din întreaga finanţare de care beneficiază UNESCO.

Washingtonul a anunţat că nu va mai finanţa UNESCO, după ce agenţia a confirmat azi, prin vot, aderarea cu drepturi depline a palestinienilor. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a declarat în urmă cu puţin timp că SUA nu au altă soluţie decât să respecte o lege în vigoare, ce stipulează că finanţarea trebuie sistată în aceste condiţii, informează Realitatea.

SUA contribuie cu 22% la bugetul UNESCO plătind 66 de milioane de euro pe an şi este un membru-cheie al agenţiei ONU pentru educaţie, ştiinţă şi cultură.

Israelul a semnalat la rândul său că ar putea sista susţinerea financiară pentru UNESCO. Atât oficialii americani cât şi cei israelieni au subliniat că decizia luată azi de delegaţii statelor membre la UNESCO pune în pericol negocierile de pace pentru rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a aplicat pe 23 septembrie pentru a obţine, din partea ONU, recunoaşterea pentru statul palestinian. Aderarea la UNESCO este doar un pas mic în demersul palestinienilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel